Tolstojs paskaidroja, kam KF vienkāršo pilsonības iegūšanu

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasЗаместитель председателя Госдумы РФ, руководитель делегации РФ в ПАСЕ, вице-спикер ПАСЕ Петр Толстой
Заместитель председателя Госдумы РФ, руководитель делегации РФ в ПАСЕ, вице-спикер ПАСЕ Петр Толстой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Pjotra Tolstoja sacītā, simtiem tūkstošiem tautiešu gaidīja, kad kļūs vieglāk iegūt Krievijas pilsonību, - lēmums ir nobriedis.

RĪGA, 8. februāris – Sputnik. KF valdība strādā pie Krievijas pilsonības iegūšanas procesa vienkāršošanas, vēsta avīze "Kommersant". Runa ir par punkta atcelšanu, kas liek pieteicējam atteikties no jebkuras citas pilsonības. Turklāt var tikt atcelts nosacījums par piecu gadu ilgo uzturēšanos KF teritorijā ārvalstu pilsonim.

Valsts dome grasās pieņemt likumu par KF pilsonības iegūšanas procedūras vienkāršošanu līdz pavasara sesijas beigām, paziņoja Sputnik Krievijas parlamenta apakšējās palātas priekšsēdētāja vietnieks Pjotrs Tolstojs.

"Šis lēmums jau sen ir nobriedis, to gaida simtiem tūkstošiem tautiešu. Galamērķis ir vienkāršot sarežģīto birokrātisko procedūru, kas ir nepieciešama krievu cilvēkam Krievijas pilsonības iegūšanai, kurš ir atbraucis no jebkuras bijušās PSRS republikas. Nevajadzēs braukt uz iepriekšējās uzturēšanās valsti, nodot pasi un saņemt izziņu," paskaidroja Tolstojs.

Parlamentārietis uzsvēra, ka ir priecīgs, ka šāda iespēja parādīsies: "Domāju, ka jau vasarā Krievijas pilsoņu skaits palielināsies. Tie, kam ir nenoteikts tiesiskais stāvoklis, beidzot iegūs savu dzimteni."

Saskaņā ar mediju informāciju darbs pie dokumenta atrodas beidzamajā stadijā, likumprojektu varētu iesniegt Valsts domē jau februārī pēc saskaņošanas ar prezidenta administrāciju.

2018. gada beigās KF prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu "Par KF Valsts migrācijas politikas koncepciju 2019-2025. gadam", kuras mērķis ir veidot ērtākus nosacījumus pārcelšanai uz Krieviju uz pastāvīgu dzīvošanu tautiešiem no ārzemēm, kā arī skaidru iebraukšanas kārtības un uzturēšanās, darba atļaujas un Krievijas pilsonības iegūšanas tiesību izveidošanu.

Ziņu lente
0