Cilvēka nolaupīšanu Rīgā inscenējušie prankeri publicējuši savu video

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийСтарый город
Старый город - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prankeri, kuriem janvāra vidū nācās skaidroties policijā sava "neveksmīgā joka" dēļ, publicējuši pilnu video ar cilvēka nolaupīšanas inscenēšanu Rīgas centrā.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. Zvanu par cilvēka nolaupīšanu Rīgā Valsts policija saņēma 16. janvārī.

Zvanīja kāds noraizējies aculiecinieks. Pēc viņa sacītā, divi cilvēki Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV bijušā prezidenta Ronalda Reigana maskās Rīgā, Audēju ielā, sākumā metās iekaustīt jaunieti, pēc tam iestūma viņu automobiļa Volvo bagāžniekā un aizbrauca.

Policisti uzreiz reaģēja uz izsaukumu. Ierodoties notikuma vietā, netālu no aculiecinieka norādītās vietas policistiem izdevās atklāt to pašu Volvo, kuru aprakstīja garāmgājējs, un tajā trīs jauniešus, tiesa, jau bez maskām.

Вид с террасы 67 Grill&Lounge на Старый город - Sputnik Latvija
Rīgas centrā divi cilvēki Krievijas un ASV prezidentu maskās nolaupīja jaunieti

Šo kompāniju likumsargi nekavējoties nogādāja iecirknī paskaidrojumu sniegšanai. Tur jaunieši paskaidroja, ka stāsts ar nolaupīšanu tika inscenēts. Un viņi to izdarīja sociālā eksperimenta nolūkos. "Eksperimentētāji" vēlējās paskatīties uz to, kā garāmgājēji reaģēs uz cilvēka nolaupīšanu.

Zināms, ka jaunieši ierakstīja visu notiekošo videokamerā. Un tagad šis video ir publicēts YpuTube vietnē.

Pirmais, kas noskaidrojās, ir tas, ka cilvēku uz ielas nolaupīja nevis Ronalda Reigana un Vladimira Putina maskas, bet gan Putina un KTDR vadītāja Kima Čenuna maskas.

Un otrs – pats patīkamākais. Tas, ka cilvēki Rīgā nav pavisam vienaldzīgi pret apkārtējo likteni, tiesa, šādu cilvēku nebija daudz, bet viņi bija.

Daži cilvēki pat centās iejaukties un novērst nolaupīšanu. Savukārt pieci cilvēki, kolīdz ieraudzīja, kas notiek, uzreiz paziņoja par to policijai. Prankeri pat atgriezās "nozieguma vietā", lai atvainotos, taču bija jau par vēlu. Cilvēki pateica, ka skaidroties ar viņiem atbrauks policisti.

Евро на бельевой веревке - Sputnik Latvija
Valsts policija brīdina: apgrozījumā parādījusies viltota nauda

Mašīna ar bākugunīm parādījās burtiski pēc divām minūtēm. Prankeri, protams, metās skaidrot, ka tā nav īsta nolaupīšana, bet gan tikai un vienīgi sociālais eksperiments. Taču policisti tomēr nogādāja jauniešus iecirknī, uzsverot, ka "ar šādām lietām nejoko".

Iecirknī prankerus nopratināja, viņiem nācās uzrakstīt paskaidrojumu, un pēc tam pret viņiem ierosināja administratīvā pārkāpuma lietu. Vēlāk "jokdarus" palaida mājās, sakot, lai vairs tā nedara.

Taču tas vēl nav viss. Praksē prankeri īstenoja savu afēru vairākas reizes. Un "nozaga" cilvēku tieši no autobusa pieturas. Un tad cilvēki atkal piezvanīja policijai.

Prankeru meklējumos izbrauca operatīvā grupa. Saprotot, ka slēpties nav jēgas, prankeri paši padevās policijai. Un pret viņiem atkal ierosināja administratīvā pārkāpuma lietu.

Taču jaunieši nenobēdājās. Spriežot pēc visa, viņi jau plāno jaunus eksperimentus.

Ziņu lente
0