Rīgas centrā divi cilvēki Krievijas un ASV prezidentu maskās nolaupīja jaunieti

© Sputnik / Динара НикифороваВид с террасы 67 Grill&Lounge на Старый город
Вид с террасы 67 Grill&Lounge на Старый город - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iestūma cilvēku automobiļa bagāžniekā un pazuda: Rīgas centrā, garāmgājēju acu priekšā, divi cilvēki maskās sarīkoja eksperimentu ar nolaupīšanu.

RĪGA, 18. janvāris – Sputnik. Eksperimentētājiem, kuri sarīkoja masku šovu ar nolaupīšanu Rīgas centrā, nācās sniegt skaidrojumus policijas iecirknī.

Ceturtdien, 16. janvārī, Valsts policija saņēma zvanu par cilvēka nolaupīšanu Rīgā. Zvanīja kāds noraizējies aculiecinieks. Pēc viņa sacītā, divi cilvēki Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV bijušā prezidenta Ronalda Reigana maskās Rīgā, Audēju ielā, sākumā metās iekaustīt jaunieti, pēc tam iestūma viņu automobiļa Volvo bagāžniekā un aizbrauca.

Valsts policijā skaidro, ka jebkāda informācija par to, ka cilvēka dzīvībai un veselībai var tikt nodarīts kaitējums, prasa tūlītēju reaģēšanu. Tādēļ likumsargi uzreiz devās uz iespējamā nelaimes gadījuma vietu.

Netālu no aculiecinieka norādītās vietas policistiem izdevās atklāt to pašu Volvo, kuru aprakstīja garāmgājējs, un tajā trīs jauniešus, tiesa, jau bez maskām. Šo kompāniju likumsargi nekavējoties nogādāja iecirknī paskaidrojumu sniegšanai.

Policijas iecirknī noskaidrojās, ka jaunieši ir vienaudži – visi dzimuši 1994. gadā. Nolaupīšanu sarīkoja tieši viņi, tikai viss šis stāsts ar nolaupīšanu tika inscenēts. Viņi to darīja sociāla eksperimenta nolūkos. "Eksperimentētāji" vēlējās paskatīties uz to, kā garāmgājēji reaģēs uz cilvēka nolaupīšanu.

Pie tam sociālās uzvedības pētnieki ierakstīja sava eksperimenta video, kuru grasījās publicēt Internetā.

Valsts policijā pievērš uzmanību tam, ka šāda veida "izklaides" ir nepieļaujamas. Sociālie draudi tas nav nekāds joks. Kamēr policija tērē laiku jokdariem, kaut kur citur cilvēki patiešām var ciest.

Tādēļ jaunieši nepalika bez pienācīga soda. Viņu lietā ir iesāks administratīvais process pēc 167. panta – sīks huligānisms. Tagad jauniešiem draud naudas sods no 70 līdz pat 500 eiro.

Policisti lūdz nekad tā nejokot. Taču uzsver, ka turpinās reaģēt uz zvaniem par palīdzības nepieciešamību un norāda, ka ir uzmanīgi jāizturas pret apkārt notiekošo.

Ziņu lente
0