Politika

Premjeram vajadzētu padomāt: Kaimiņš kritizē ministrus no KPV LV

© Ieva Ābele, SaeimaДепутат Сейма Артусс Кайминьш
Депутат Сейма Артусс Кайминьш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KPV LV kongresa gaidās viens no partijas dibinātājiem – Artuss Kaimiņš izsaka pārmetumus ministriem no partijas.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. Viens no partijas KPV LV līdzpriekšsēdētājiem un dibinātājam Artuss Kaimiņš iesaka Ministru prezidentam pavērot KPV LV ministru padomdevējus, vēsta Latvijas televīzijas pārraide De facto.

Pēc divām nedēļām partija pulcēsies uz kongresu, kurā, domājams, Artuss Kaimiņš no partijas tiks izslēgts, tāpat kā iepriekš jau tika izslēgts no frakcijas. 

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Stabili un gatavi turpināt: Kariņš apkopojis pirmā darba gada rezultātus

"Runa ir par cilvēkiem, kas, manuprāt, regulē šos ministrus. Un tā nav partijas valde, tie nav frakcijas deputāti. Manuprāt, un tas ir laikam oficiāli, ka Nemiro kunga, mūsu ekonomikas ministra, padomdevējs, oficiālais padomnieks ir Pāvels Rebenoks. Šajā gadījumā, manuprāt, Pāvels Rebenoks tirgojas ar ietekmi un principā, manuprāt, Pāvels Rebenoks ir darba devējs Nemiro kungam un darba uzdevumu devējs,” pauž Kaimiņš.

Pērnā gada jūnijā Nemiro atlaida "Latvenergo" padomi un tās vadībā iecēla savu padomnieku Rebenoku. Ministrs taisnojās, ka nav vienkārši tik īsā laikā atrast profesionāļus, tāpēc viņš sapulcējis padomi no savām aprindām. Kariņš uzdeva Nemiro pamatot lēmuma leģitimitāti un nepieciešamību, un "Latvenergo" jaunā padome atkāpās, atsaucoties uz politisko spiedienu.

Nemiro apsūdzības noraidīja.

"Rebenoka kungs man nekad nav bijis priekšnieks. Savukārt es nenoliedzu, ka mums ar viņu ir izveidojusies ļoti laba sadarbība juridiskā plāksnē, arī kā cilvēku es viņu personīgi pazīstu. Līdz ar to, teiksim, viņa ietekme Ekonomikas ministrijā ir tāda, ka viņš sniedz man juridiskus padomus. Un mums ļoti bieži jāpieņem lēmumi attiecībā par dažādiem juridiskiem aspektiem, jo mēs taču normatīvos aktus arī izdodam, un te mēs ļoti cieši sadarbojamies. Es to nekādā veidā nenoliedzu,"  vēstīja politiķis.

Bažas Kaimiņš pauda arī par iekšlietu ministra Sanda Ģirģena padomdevējiem, kurš tāpat pārstāv KPV LV.

Мужчина закрывает портфель - Sputnik Latvija
Politiķiem labāk būs turēties pa gabalu: kā vēlēs Konkurences padomes vadītāju

"Oficiāli tas ir Māris Gulbis, kurš ir bijušais iekšlietu ministrs arī bijis. Bet man ir informācija, manuprāt, ka tas ir gan Guntis Rāvis, gan [Guntis] Indriksona kungs, iespējams, arī [Bislans] Abdulmuslimovs. Tas ļoti daudz ko izsaka," teica Kaimiņš.

Arī Ģirģens aizkulišu spēlētāju iespējamo ietekmi uz savu darbu noliedz: "Es esmu lasījis dažādus rakstus “Latvijas Avīzē”, ka piesauc manu saistību ar Šleseru vai vēl kaut kādiem oligarhiem. Absolūti noliedzu šāda veida spekulācijas. Es personīgi nepazīstu Šleseru, neesmu ar viņu ticies un nepazīstu personīgi arī citus oligarhus, neveidoju nekādas attiecības."

Visi KPV LV ministri uzskata, ka Krišjāņa Kariņa vadītajā valdībā, kurai šonedēļ apritēja gads, ir strādājuši labi, un Kaimiņa pārmetumi, arī par iespējamu Aināra Šlesera vai Aivara Lemberga ietekmi uz partiju, neesot pamatoti.

 "Nu, ja Kaimiņa kungs tā apgalvo, ka kādam ir kādi kontakti vai sakari, tad droši vien tikai viņš var uz tiem jautājumiem atbildēt. Bet es arī neesmu dzirdējusi, ka vispār mūsu partijai būtu kādreiz kādi sakari bijuši vai kontakti ar oligarhiem," saka labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Tomēr Kaimiņš uzsver, ka Kariņam vajadzētu ļoti rūpīgi izvērtēt tālāko sadarbību ar KPV LV.

"Es domāju, ka sadarbības partneriem arī ir jāieklausās tajā, un es domāju, ka tā nav, iespējams, jauna informācija viņiem. Es domāju, arī premjeram vajadzētu ieklausīties un saprast, vai tas ir šīs valdības stabilitātes vērts," viņš paziņoja.

Ziņu lente
0