Stabili un gatavi turpināt: Kariņš apkopojis pirmā darba gada rezultātus

© Valsts kanceleja/ State ChancelleryПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krišjāņa Kariņa valdība ir stabila, tai ir vairākums Saeimā, konstatēja koalīcijas pārstāvji.

RĪGA, 22. janvāris — Sputnik. Šonedēļ, 23. janvārī apritēs gads kopš Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") valdības darba sākuma, raksta Tvnet.

Valdošā koalīcija pēc pirmā darba gada jūtas spēcīga un par savu uzdevumu uzskata nodokļu sistēmas uzlabojumus, pastāstīja koalīcijas partiju pārstāvji pēc sadarbības padomes sēdes.

Kariņš atgādināja žurnālistiem, ka pirms gada viņa valdība nospraudusi konkrētus mērķus sabiedrības labklājības celšanai. Gada laikā koalīcija vienojusies ne tikai par mērķiem, bet arī par konkrētiem likumu grozījumiem, piemēram, par tā saucamo finanšu sistēmas kapitālremontu.

Министр финансов Янис Рейрс подал бюджет на 2019 год в Сейм - Sputnik Latvija
"Izdalīja 10 miljardus eiro, bet visi raud": kā koalīcija pārvērtās ļaunajā Salavecītī

Viņš piezīmēja, ka finiša taisnē izgājusi arī administratīvi teritoriālā reforma, – pēc premjera domām, tā vajadzīga, lai īstenotu reformas izglītības un veselības aprūpes sistēmās.

Premjers iezīmēja arī nākamo gadu uzdevumus, tostarp – izmaiņas nodokļu sistēmā.

Politiķis norādīja, ka pieci politiskie spēki ir pilni apņēmības turpināt darbu un gatavi uzklausīt konstruktīvu kritiku, piebilda, ka valdība ir stabila un tai ir vairākums Saeimā.

Kariņam pievienojās arī citu valdībā strādājošo politisko spēku pārstāvji. Piemēram, Jaunās konservatīvās partijas līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns uzskata, ka valdības darbs ir "iespaidīgs", savukārt KPV LV pārstāvis Atis Zakatistovs paziņoja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks priecājas par iespēju turpināt darbu šajā valdībā.

Ziņu lente
0