Lielākajās slimnīcās trūkst darba roku: atvērtas gandrīz 400 vakances

© pixabayТонометр
Тонометр - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā un Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā trūkst anesteziologu, reanimatologu un māsu.

RĪGA, 27. janvāris - Sputnik. Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā un Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā atvērtas  389 vakances, vēsta Mixnews.lv.

Austrumu slimnīca meklē 134 speciālistus, turklāt 25 vakantās vietas ir anesteziologi un reanimatologi.

Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā trūkst 80 ārstu, 102 māsas un 73 māsu palīgu.

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Stabili un gatavi turpināt: Kariņš apkopojis pirmā darba gada rezultātus

Iepriekš vēstīts, ka kardiologi, neirologi un endokrinologi Latvijā atsakās sniegt valsts apmaksātos pakalpojumus zemo tarifu dēļ.

Mediķi Latvijā aizvien biežāk pauž neapmierinātību ar zemajām algām, garajām rindām, nepietiekami kvalitatīvo infrastruktūru un citām problēmām.

Mediķu neapmierinātība sasniegusi tādu pakāpi, ka sākušās protesta akcijas ar prasībām atlaist Saeimu un paust neuzticību veselības ministram. Ārsti un veselības aprūpes personāls lūdz prezidentu atgriezt Saeimā likumu par 2020.gada budžetu atkārtotai izskatīšanai.

Veselības aprūpes finansēšanas likuma grozījumi paredz, ka 2020.gadā papildu finansējumam veselības aprūpes nozarē jāpārsniedz 100 miljonus eiro, taču budžetā paredzēta tikai aptuveni trešā daļa nepieciešamās summas.

Ziņu lente
0