Politika

Simoņana ierosinājusi akciju #VaiKaunaNav Polijas politiķiem

© Sputnik/Евгения НовоженинаГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Margarita Simoņana aicināja pastāstīt Polijas valdībai par Varšavas atbrīvošanas kaujās bojā gājušajiem – varbūt tad viņiem būs "mazliet nepatīkami" par viņu viedokli.

RĪGA, 26. janvāris - Sputnik. Telekanāla RT un startptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" galvenā redaktore Margarita Simoņana ierosināja aizsākt akciju #VaiKaunaNav Polijas politiķiem. Ideja izskanēja telekanāla NTV ēterā.

Iepriekš Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis izdevumā Politico klāstīja, ka Padomju Savienības un nacistiskās Vācijas režīmi bija līdzvērtīgi un 1939.gadā it kā esot darbojušies "savienībā". Pēc viņa domām, bez PSRS resursiem un militārās palīdzības Vācija nebūtu varējusi atjaunot armiju, tik vienkārši sakaut Poliju un Franciju un sagatavoties Holokaustam. Piedevām vēl nesen Polijas valdošās partijas "Likums un taisnība" (PiS) līderis Jaroslavs Kačinskis paziņoja, ka Krievijai, tāpat kā Vācijai esot jāsamaksā Polijai kompensācija par Otrajā pasaules karā ciestajiem zaudējumiem.

Мемориал Холокоста в Литве, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eksperts: rusofobija un antisemītisms soļo roku rokā

"Tikai Polijas atbrīvošanas cīņās vien dzīvības zaudēja vairāk mūsu cilvēku, nekā amerikāņu visā Otrajā pasaules karā. Tas ir medicīnisks frakts. Tāpēc es ierosinu tiem neliešiem, tiem nelabajiem cilvēkiem, kuri atļaujas pazemot mūsu tēvu un vectēvu piemiņu, mīdīt kājām viņu bojāeju, mīdīt kājām viņu upurus, vēlreiz nogalināt viņus kapos – es vienkārši lūdzu cilvēkus sūtīt viņiem ziņas sociālajos tīklos: sveiki, pan tādsuntāds, mans vectētiņš gāja bojā pie Varšavas, atbrīvojot jūs, jūsu priekštečus. Ar tēmturi #VaiKaunaNav," ieteica Simoņana.

Viņa ierosināja sūtīt tādas ziņas Polijas vadībai – Polijas prezidentam Andžejam Dudam, premjerministram Mateušam Moraveckim, ārlietu ministram Pavėlam Jablonskim - Twitter, Facebook un Instagram.

"Sūtiet savus stāstus šiem cilvēkiem. Lai viņiem būtu mazliet nepatīkami. Jo vairāk cilvēku pievienosies, jo lielāks būs efekts," piebilda Simoņana.

Atgādināsim, ka gada sākumā poļi atteicās atzīmēt Varšavas atbrīvošanas no fašistiem 75.gadadienu. piedevām valsts vadītājs neapmeklēja Starptautisko Holokausta upuru piemiņas forumu, kas šonedēļ notika Jeruzalemē.

Ziņu lente
0