Vai Latvijas sētnieki arī būs? Krimā gaidāms grandiozs pasākums

© pixabay / PRIKOLNIYЯлта, Крым, морской пейзаж
Ялта, Крым, морской пейзаж  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jalta grasās uzaicināt sētniekus no visas Eiropas, tostarp no bijušajām PSRS republikām, uz starptautisku balli.

RĪGA, 25. janvāris – Sputnik. Krimā Jaltas pilsētas varasiestādes nolēmušas, ka sētnieka profesijai ir nepelnīti nepiešķirts pagodinājums un uzmanība, un izlēma, ka sarīkos grandiozu balli šīs profesijas pārstāvjiem, vēsta Bb.lv.

Jau ir zināms, kad aptuveni notiks sētnieku starptautiskā balle Jaltā. Pasākuma rīkošana ieplānota 2020. gada decembrī.

Jaltas administrācijas vadītājs Ivans Imgrunts skaidro, ka tautas diplomātijas ietvaros Jalta uzaicinās sētniekus no bijušajām PSRS republikām, kā arī no Rietumeiropas valstīm – Austrijas, Vācijas, Turcijas, Grieķijas.

Отправление поезда Таврия из Санкт-Петербурга в Крым - Sputnik Latvija
Simferopolē ieradies pirmais vilciens, kurš pārbrauca pāri Krimas tiltam

Tiks organizēta šika balle. Pasākumā skanēs simfoniskais orķestris, būs izsmalcināts svētku mielasts, kā arī uzaicinātie ieradīsies īpašos tērpos. Dress code vīriešiem – sētnieka parādes formastērps, dress code sievietēm – tradicionālās balles kleitas.

Turklāt Imgrunts atzīmēja, ka šāda veida pasākumus neizdomāja Krimā. Tie ir visnotaļ populāri visā pasaulē. Piemēram, mednieku balle, kura notiek Vīnē.

Nav zināms, vai uz balli tiks aicināti sētnieki no Latvijas. Toties ir zināms, ka Latvijas ĀM savas valsts pilsoņiem neiesaka braukt uz Krievijas Krimu, lai gan pieļauj, ka Latvijas iedzīvotāji vienalga vēlēsies apmeklēt pussalu.

Krima atgriezās Krievijas sastāvā pēc referenduma 2014. gadā. Tā gada martā plebiscītā 96,77% Krimas Republika vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteicās par iestāšanos Krievijas Federācijas sastāvā. Referendums notika pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, absolūti atbilstoši starptautiskajām tiesībām un ANO Reglamentam nobalsoja par atkalapvienošanos ar Krieviju. Kremlī vairākkārt uzsvēruši, ka Krimas jautājums ir slēgts neatgriezeniski.

Ziņu lente
0