Simferopolē ieradies pirmais vilciens, kurš pārbrauca pāri Krimas tiltam

© Sputnik / Aleksey Danichev / Pāriet pie mediju bankasОтправление поезда "Таврия" из Санкт-Петербурга в Крым
Отправление поезда Таврия из Санкт-Петербурга в Крым - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vilciens maršrutā Sanktpēterburga – Sevastopole ieradās Simferopoles dzelzceļa stacijā un pēc 15 minūšu stāvēšanas devās uz Sevastopoli.

RĪGA, 25. decembris – Sputnik. Pirmais pasažieru vilciens, kurš pārbrauca pāri tiltam cauri Kerčas šaurumam, ieradās Simferopoles dzelzceļa stacijā, vēsta RIA Novosti.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien oficiāli atklāja dzelzceļu satiksmi uz Krimas tilta. Prezidents pats personīgi izbrauca ar vilcienu no Kerčas uz Tamaņu, pēc kā deva komandu doties ceļā pirmajam pasažieru vilcienam uz Krimu no Sanktpēterburgas Maskavas stacijas uz Sevastopoli.

Vilciens maršrutā Sanktpēterburga – Sevastopole ieradās Simferopoles dzelzceļa stacijā trešdienas rītā un pēc 15 minūšu stāvēšanas devās uz galapunktu. Simferopolē par vilciena pasažieriem kļuva Krimas vadītājs Sergejs Aksjonovs un Sevastopoles vadītājs Mihails Razvožajevs.

​Kopumā vilciena "Tavrija" maršruta distance sastāda 2741 kilometru. Laiks ceļā ir 43,5 stundas. Sevastopolē vilciens ieradās plkst. 9:35 pēc Maskavas laika.

Pirmajiem pasažieriem, kuri ieradīsies Krimā ar vilcieniem "Tavrija" 25. un 26. decembrī, tiks uzdāvināta individuālā plastikāta karte "Krimas un Sevastopoles viesa karte". Karti varēs izmantot vairāk nekā 300 muzejos, pilīs, viesnīcās, kafejnīcās, akvaparkos, delfinārijos, ekskursiju birojos, vīna rūpnīcās, taksometros visā Krimas pussalas teritorijā. Tāpat tā ļauj apmaksāt braucienus Krimas sabiedriskajā transportā.

Российские флаги. Архивное фото - Sputnik Latvija
Parādiet visai pasaulei: Apple iekļāva Krimu Krievijas sastāvā

Patlaban tiek izstrādāti vēl septiņi jauni dzelzceļa maršruti uz Krimu, paziņoja žurnālistiem "Rosturizm" vadītāja Zarina Doguzova.

"Mēs kopā ar iestādēm strādājam pie tā, lai palaistu vēl septiņu papildu (dzelzceļa) maršrutus no dažādām Krievijas pilsētām uz Krimu. Taču tie pagaidām ir tikai plāni. Es domāju, ka tuvākajā laikā mēs pabeigsim šo stāstu. Tagad pagaidām ir Maskava un Sanktpēterburga," pateica viņa.

Krima kļuva par Krievijas reģionu pēc 2014. gada marta referenduma pussalas teritorijā. Dzelzceļu satiksme starp kontinentālo Krieviju un Krimu caur Ukrainu tika pārtraukta 2014. gadā. Tagad, līdz ar Krimas tilta dzelzceļa daļas ekspluatācijas uzsākšanu, vilcieni atkal varēs braukt uz Krimu no Krievijas pilsētām.

Tilts uz Krimu no Krasnodaras novada ir garākais Krievijā, tā garums sastāda 19 kilometrus. 2018. gada maijā Putins atklāja tilta autoceļa daļu, kuras būvniecības darbi tika pabeigti septiņus mēnešus pirms noteiktā termiņa.

Iepriekš Krimas un Sevastopoles varasiestādes norādīja, ka dzelzceļu satiksmes atvēršana atcels visus transporta ierobežojumus un pārvērsīs Krimu pilnvērtīgā kūrortā, kurš būs pieejams visa gada garumā.

Ziņu lente
0