Politika

Jurkāns: premjera pasaciņām par varenu Latviju netic pat vecāmāte Zilupē

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийский политик Янис Юрканс
Латвийский политик Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija neko neizlemj nedz pasaulē, nedz NATO, nedz pat savā budžetā: visi Kariņa paziņojumi par "vienlīdzīgu partnerību" – tā ir politiskā poza, paziņoja bijušais Latvijas ĀM vadītājs Jānis Jurkāns.

RĪGA, 25. janvāris – Sputnik. Latvija pēdējo 15 gadu laikā no novērotāja un patērētāja politikā pārtapusi tajā, kas veido politiku, paziņoja Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš ārpolitikas debašu laikā Saeimā. "Mēs vairs neesam tie mazie brāļi – mūsos ieklausās. Mēs, protams, turpinām ieklausīties un diskutēt, bet mēs arī aktīvi veidojam politiku," sacīja Kariņš.

Kariņa paziņojums – tā vienkārši ir politiskā poza, aiz kuras nav nekāda politiska pamatojuma, paziņoja Sputnik Latvija bijušais valsts ārlietu ministrs Jānis Jurkāns.

"Tas saucās "pacelt sevi aiz savām kurpju auklām". Sešas valstis nobalsoja pret Krievijas atgriešanos EPPA, pārējās visas – par. Merkele atbrauca pie Putina un saka, ka "Ziemeļu straume 2" būs, bet Latvija saka, ka tā tai nav vajadzīga. Latvija paziņo, ka tā iestāja par eiroatlantiskajām un Eiropas vērtībām. Piedodiet, bet kuras tās būtu?" spriež Jurkāns.

Viņš uzsvēra, ka ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs un Kariņš nevar atzīt, ka Latvijai nav savas ārpolitikas un drošības politikas.

"Mēs esam pakļautībā un staigājām zem NATO "lietussarga"… Vai tad mēs nosakām NATO politiku? To viņš var pastāstīt vecaimātei Zilupē, varbūt, viņa noticēs. Cilvēki, kuri zina, kā tiek veidota politika, saprot, ka tas viss ir vienkārša poza. Kā lai saglabā savu seju, kad tu esi tādā stāvoklī? Pateikt – mums ir tikai teritorija, karogs un himna. Mēs pat savu budžetu nevaram paši veidot un noteikt, kā uzvesties attiecībās ar Irānu. Mēs neko neizlemjam," uzsvēra Jurkāns.

Jānis Jurkāns bija pirmais Latvijas ārpolitikas iestādes vadītājs pēc valsts neatkarības atjaunošanas 1991. gadā.

Юрканс: сказкам Кариньша о могучей Латвии не верит даже бабушка из Зилупе
Ziņu lente
0