Rīgā nojauks Preses nama tipogrāfijas ēku

© Sputnik / Sergey MelkonovВид на Ригу с Домского собора: башни Z-Towers, Дом печати, Солнечный камень
Вид на Ригу с Домского собора: башни Z-Towers, Дом печати, Солнечный камень - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvā reģistrētais uzņēmums saņēmis atļauju Preses nama tipogrāfijas demontāžai, ieskaitot sūkņu staciju un āra baseinu.

RĪGA, 24. janvāris – Sputnik. Rīgā 5,8 ha lielo zemesgabalu pie Vanšu tilta iepriekš iegādājās kompānija PN Project, kas ir Lietuvā reģistrētās kompānijas Lords LB Asset Management meitasuzņēmums, vēsta Tvnet.lv.

Tagad Preses nama tipogrāfiju demontēs, un līdz ar to demontēs arī sūkņu stacijas ēku, kā arī āra baseinu. Rīgas Būvvalde jau izsniegusi atļauju.

Šī zemesgabala attīstības koncepcija paredz Rīgas Centrālā biznesa rajona būvniecību. Un, saskaņā ar regulējumu, šajā zemesgabalā var būvēt komercbūves, kuru platība ir virs 100 tūkstošiem kvadrātmetru.

Заброшенный дом со стороны двора - Sputnik Latvija
Apdraudēja drošību: Rīgā piespiedu kārtā nojauktas 16 ēkas

Taču uzņēmums PN Project pagaidām nav vērsies pēc kaut kādu būvdarbu atļauju izsniegšanas.

Taču iepriekš tika paredzēts, ka Preses namā 2022. gadā tiks atvērta starptautiskā tīkla Holiday Inn viesnīca, tomēr, acīmredzot, šiem plāniem nav lemts tikt īstenotiem.

2018. gadā tika ziņots par to, ka 2022. gadā blakus Preses namam Ķīpsalā parādīsies vesels sporta komplekss, kur tostarp būs arī futbollaukums.

Saskaņā ar projektu, futbollaukumam jāatrodas uz daudzfunkcionālas ēkas jumta, kas kļūs par unikālu risinājumu Baltijas reģionā. Tika plānots, ka futbollaukums un tā infrastruktūra būs paredzēta visa vecuma futbola entuziastiem – gan amatieriem, gan profesionāļiem.

Ziņu lente
0