Apdraudēja drošību: Rīgā piespiedu kārtā nojauktas 16 ēkas

© Sputnik / Sergey MelkonovЗаброшенный дом со стороны двора
Заброшенный дом со стороны двора - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2019. gadā Rīgas dome pieņēma lēmumu par 16 "Rīgas graustu" nojaukšanu, kuri apdraudēja sabiedrisko drošību.

RĪGA, 25. decembris – Sputnik. 2019. gada laikā tika nojauktas 16 vidi degradējošas ēkas. Lēmumu par ēku nojaukšanu pieņēma Rīgas dome, vēsta Tvnet.lv.

Vēl 185 ēkas, kuras potenciāli apdraud sabiedrisko drošību, tika savestas kārtībā.

Neraugoties uz to, Rīgā paliek vēl 699 vidi degradējošas būves. No tām 231 ir iekļauta A kategorijā. Tās ir ēkas ar augstu draudu risku sabiedrības drošībai, kurām ir pilsētvidi degradējošs raksturs.

Vēl 231 objektam ir piešķirta B kategorija – būves ar potenciāliem draudiem sabiedriskajai drošībai un pilsētvides raksturu degradējošas.

Заброшенный дом на углу улиц Марияс и Элизабетес - Sputnik Latvija
Rīgas centrs izmirst: kas pie tā ir vainīgs un ko lai dara

Septiņdesmit ēkas saņēma C kategoriju – tās ir pilsētvidi degradējošas būves, kuras neapdraud apkārtējo drošību.

Atgādināsim, ka Rīgas centrā ir ļoti daudz vecu ēku – Rīgas graustu, kuri apdraud ne vien to iemītnieku, bet arī garāmgājēju dzīvību. Dažas ēkas stāv tukšas, citās dzīvo cilvēki. Jau 2017. gadā Būvniecības uzraudzības birojs atklāja 22 sliktā stāvoklī esošas sabiedriskas ēkas, 19 no kurām ekspluatācija turpinājās.

Tajā pašā 2017. gadā Jeruzālemes ielā nobruka tukša piecstāvīga māja, no kaimiņu mājās glābēji evakuēja 138 cilvēkus. Turklāt par atklātiem nobrukuma draudiem tika teikts attiecībā uz divām veco laiku mājām – Marijas un Vīlandes ielā. Savukārt māja Brīvības ielā 88 tika atzīta par "vidi degradējošu" jau 2015. gadā, taču īpašnieki toreiz tā arī nebija iesākuši remontu.

Pie tam 2016. gadā Rīgā tika nojauktas 19 ēkas, 2017. gadā – 16 ēkas, savukārt 2018. gada tika nojauktas 32 ēkas.

Atzīmēsim, ka Rīgas graustos dzīvo pat bijušies Latvijas prezidenti – Vaira Vīķe-Freiberga un Guntis Ulmanis, kuriem valsts tajos piešķīrusi dzīvokļus.

Ziņu lente
0