Eksperts novērtēja "Latvijas dzelzceļa" izredzes izvairīties no bankrota

© Foto : СодружествоСергей Рекеда
Сергей Рекеда   - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latvijas dzelzceļš" pārdod izsolēs sliedes un atlaiž darbiniekus – eksperts Sergejs Rekeda novērtēja uzņēmuma izredzes "noturēties virs ūdens".

RĪGA, 22. janvāris – Sputnik. VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) plāno atklātā izsolē pārdot vairāk nekā 900 tonnas metāllūžņu – lietotas sliedes, dzelzceļa pārmiju un vagonu bremžu mehānismu detaļas, kā arī ritošā sastāva komponentes un mezglus. Vēl vairāk – aizvadītajā nedēļā uzņēmums informēja, ka līdz gada beigām tiks atlaisti 1,5 tūkstoši darbinieku.

Северная железная дорога Воркута - Лабытнанги - Sputnik Latvija
Vispirms darbinieki, tagad – sliedes: "Latvijas dzelzceļš" izpārdod metāllūžņus

Tuvākajā laikā LDz bankrots nav sagaidāms, taču ekonomiskās grūtības uzņēmumā saglabāsies, intervijā Sputnik Latvija savu viedokli pauda Integrācijas perspektīvu pētījumu centra ģenerāldirektors, portāla RuBaltic.Ru galvenais redaktors Sergejs Rekeda.

"Jau sen bija skaidrs, ka "Latvijas dzelzceļš" Latvijai būs problemātisks uzņēmums, jo tā bija viena no nedaudzajām biznesa grupām, kas bja orientētas uz sakaru attīstību ar Krieviju... Ņemot vērā pakāpenisko tranzīta samazināšanos caur Latviju un visām Baltijas valstīm kopumā, LDz pakalpojumu pieprasījums krītas. Tas noved pie darbinieku skaita samazināšanas un ienākumu krišanās," paskaidroja Rekeda.

Eksperts atzīmēja, ka "Latvijas dzelzceļš" joprojām saglabās noteiktus pasūtījumus, daļēji – funkcijas, taču ekonomika samazinās.

"Jo mazāk tranzīta tiek apkalpots, jo mazāk darbinieku, mazāk ienākumu. Tuvākajā laikā LDz bankrots diezin vai ir gaidāms, taču ekonomiskās grūtības turpināsies," secināja Rekeda.

Iepriekš uzņēmums informēja, ka izdevumu samazināšanas nolūkos izvērtē tehnoloģiskos procesus un savas darbības organizāciju, strādā pie jaunu partneru piesaistīšanas un kravu diversifikācijas.

Ziņu lente
0