Vispirms darbinieki, tagad – sliedes: "Latvijas dzelzceļš" izpārdod metāllūžņus

© Sputnik / Maria Plotnikova / Pāriet pie mediju bankasСеверная железная дорога Воркута - Лабытнанги
Северная железная дорога Воркута - Лабытнанги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Janvāra beigās "Latvijas dzelzceļš" iecerējis atklātā izsolē izpārdot lietotās sliedes un melnā metāla lūžņus.

RĪGA, 20. janvāris - Sputnik. Ceturtdien, 16.janvārī kļuva zināms, ka tranzīta samazināšanās rezultātā "Latvijas dzelzceļš" plāno atlaist no darba 1500 darbiniekus. Ziņa radīja ievērojamu atbalsi sabiedrībā. Tagad kļuvis zināms, ka uzņēmums plāno iet tālāk – iecerēta arī "kadru samazināšana" sliedēm.

Ziņots, ka janvāra beigās "Latvijas dzelzceļš" organizēs atklāto izsoli, kurā plānots pārdot vairāk nekā 900 tonnu metāllūžņu. Par galveno lotu izsolē kļūs lietotas dažāda garuma dzelzceļa sliedes, dzelzceļa strēļu detaļas, sliežu stiprinājumi, bremžu elementi, kā arī ritošā sastāva komponentes un mezgli, vēsta "MK Latvija". Sākuma cena – 210 eiro par tonnu.

Государственное акционерное общество Latvijas dzelzceļš - Sputnik Latvija
Ne valdība, bet velni: Latvijas Dzelzceļš ir spiests atlaist 1500 darbiniekus

Lietotās sliedes un melnā metāla lūžņus plānots pārdot laikā no 2020.gada marta līdz oktobrim. Izsole notiks 31.janvārī Rīgā.

Iepriekš vēstīts, ka, ņemot vērā pašreizējās un prognozētās tendences kravu pārvadājumu jomā, "Latvijas dzelzceļš" izvērtē visus tehnoloģiskos procesus, lai efektīvi nodrošinātu savas pamatfunkcijas izpildi – uzturētu dzelzceļa infrastruktūru atbilstoši Latvijas un starptautiskajiem drošības un kvalitātes standartiem.

Aizvadītajā nedēļā Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis pauda savu viedokli par 1500 darbinieku atlaišanu.

"Tā ir nepārdomātas valsts politikas cena tranzīta jomā: mūsu cilvēki zaudē darbu, grimst nabadzībā, aizbrauc no valsts. Priekšā ir vēl daudz sliktu ziņu..." viņš konstatēja savā lapā Facebook.

Atgādināsim, ka 2020.gada 1.janvārī uzņēmumā "Latvijas dzelzceļš" strādāja s6265 darbinieki, savukārt visa LDz koncerna darbinieku skaits šā gada sākumā sasniedza 9950 cilvēkus.

"Latvijas dzelzceļš" pārvalda sabiedriskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūru, tas ir koncerna "Latvijas dzelzceļš" vadošais uzņēmums.

Ziņu lente
0