Medvedevs pastāstīja, kāpēc Krievijas valdība demisionējusi

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasПредседатель правительства России Дмитрий Медведев
Председатель правительства России Дмитрий Медведев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas bijušais premjerministrs paskaidroja, ka kopumā ir gandarīts par darba rezultātiem, jo ministri bija spiesti strādāt ārkārtīgi sarežģītos apstākļos un panākt jūtamus rezultātus.

RĪGA, 20. janvāris – Sputnik. Krievijas bijušais Ministru prezidents Dmitrijs Medvedevs paskaidroja, kāpēc pieņemts lēmums par Ministru kabineta demisiju, vēsta Sputnik Lietuva.

"Pirmais un galvenais, ko teicu, tiekoties ar prezidentu pēc vēstījuma (Federālajai sapulcei – red.), šī gada 15.janvārī: vēstījumā iezīmēti tik vērienīgi uzdevumi politiskās sistēmas atjaunošanai, zināmā mērā pat varas līdzsvara grozījumi valstī, kas skar gan valdību, gan parlamentu, daļēji – arī prezidentu un tiesu sistēmu, ka visu šo lēmumu pieņemšanai prezidentam jābūt absolūti brīvam – lai tos apspriestu un pieņemtu, neatskatoties uz jebkādiem citiem faktoriem. Ieskaitot valdības faktoru," teica Medvedevs intervijā telekanālam "Pervij kanal".

Путин подробно описал ужасы, которые повлечет за собой война на Ближнем Востоке - Sputnik Latvija
Putins novērtējis beztermiņa prezidenta pilnvaru iespējas

Tāpat tagadējais KF Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks atzīmēja, ka kopumā premjera posteni ieņēmis gandrīz astoņus gadus.

"Tas ir ilgs laiks. Krievijas jaunākajā vēsturē tā notika pirmo reizi. Es parakņājos, tā sakot, arī padomju perioda un pat cariskā perioda vēsturē, taču, atklāti sakot, tik ilgi ar šiem jautājumiem neviens nav strādājis, izņemot absolūti retas figūras," atgādināja Medvedevs.

"Tāpēc acīmredzams ir arī tas, ka lielais darbs, ko veiga gan pirmā valdība, gan otrā valdība, tomēr bija ļoti ilgs, un darbs ir sarežģīts, saistīts ar lēmumiem ārkārtīgi grūtos jautājumos. Arī tas jāņem vērā," piebilda bijušais premjerministrs.

Kopumā politiķis pozitīvi novērtēja valdību, kas strādāja krīzes un sankciju apstākļos.

"Teikšu atklāti: kā cilvēks, kurš atbildēja par vadības darbu gandrīz astoņus gadus, kopumā esmu gandarīts par to, kā veicās un kā strādāja varas augstākais izpildvaras orgāns," viņš teica.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время презентации в Доме приемов министерства иностранных дел РФ инвестиционного потенциала Московской области. - Sputnik Latvija
Drudzis visā pasaulē. Krievijas ārlietu ministrs iezīmējis galvenās problēmas

Medvedevs piebilda, ka galīgo vērtējumu vienmēr sniedz cilvēki, taču no darba organizācijas viedokļa un risinātajiem uzdevumiem, tas bija ārkārtīgi svarīgs un sarežģīts laiks, kad bija jāsakārto darbs daudzās jomās ar sarežģītu ekonomisko situāciju, ņemot vērā energonesēju cenu krišanās un sankcijas pēc Krimas atgriešanās Krievijas sastāvā.

Politiķis paskaidroja, ka Ministru kabinets bija spiests strādāt pie jautājumiem, ko šis orgāns līdz šim nekad nav risinājis – pie importa aizvietošanas, pateicoties kurai Krievijā parādījušies jauni vietējie produkti un preces. Tāpat Medvedevs atgādināja, ka MK kopā ar Centrālo banku izdevies noregulēt inflācijas jautājumu, kas patlaban sastāda 3% - tā ir zemākā visā valsts vēsturē.

Tāpat Medvedevs paziņoja, ka postenis, ko viņš ieņemis pēc demisijas no premjera amata, nav negaidīts, jo idejas pat to jau izskanējušas. Viņš atgādināja, ka Drošības padome gatavo "prezidentam svarīgus lēmumus drošības un valsts suverenitātes jomā".

Ziņu lente
0