Putins novērtējis beztermiņa prezidenta pilnvaru iespējas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielā Tēvijas kara veterāni tikšanās laikā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu augstu novērtēja veikumu valsts aizsardzības nostiprināšanā un ierosināja pagarināt prezidentūras termiņu.

RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins Sanktpēterburgā, tiekoties ar Lielā Tēvijas kara veterāniem, pauda viedokli, ka nebūtu vēlams atgriezties pie valsts vadītāja beztermiņa pilnvaru prakses, vēsta RIA Novosti.

Pie prezidenta vērsās viens no veterāniem. Viņš lūdza Putinu "atrisināt dažas ar mūsu (Krievijas – red.) Konstitūciju saistītas problēmas". Veterāns ierosināja mainīt vai uzlabot vienu no valsts pamatlikuma pantiem, lai prezidenta pilnvaras "neaprobežotos ar konkrētu termiņu".

Кремль показал другого Путина: кадры съемки личных операторов - Sputnik Latvija
Video
Kremlis parādīja citādu Putinu: privāto operatoru kadri

"Lai tauta pēc tam nolemtu, pagarināt prezidenta darbības termiņu vai atbrīvot viņu, pateicoties par paveikto," teica veterāns un piebilda, ka prezidentam izdevies nostiprināt valsts aizsardzības spējas, tāpēc tagad viņš var risināt citus uzdevumus.

Prezidents pateicās sirmgalvim par veiktā darba vērtējumu.

"Kas attiecas uz vadības termiņiem, es saprotu (...), daudziem mūsu cilvēkiem tas ir saistīts ar bažām par stabilitāti sabiedrībā, par stabilitāti valstī: gan par ārējo stabilitāti, gan iekšējo," viņš atzīmēja.

"Vienlaikus atgriešanās pie situācijas 80.gadu vidū, kad valsts vadītāji viens pēc otra palika pie varas līdz mūža beigām, aizgāja no varas, pie tam nenodrošinot nepieciešamos varas transformācijas apstākļus, radītu lielas bažas. Tāpēc pateicos jums, taču uzskatu, ka labāk būtu neatgriezties pie tādas situācijas, kāda bija 80.gadu vidū," paziņoja prezidents.

Ziņu lente
0