Politika

Urbanovičs saskatījis Rīgas domes krīzē "meistara roku no malas"

© Sputnik / Sergey MelkonovЛидер партии "Согласие" Янис Урбанович
Лидер партии Согласие Янис Урбанович - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc partijas "Saskaņa" priekšsēdētāja Jāņa Urbanoviča domām, Rīgas domi cenšas novest pie atkāpšanās pēc pašas izvēles.

RĪGA, 18. janvāris – Sputnik. Pirms pāris dienām Rīga domes deputāti nocēla no posteņiem abus vicemērus – Annu Vladovu no partijas "Saskaņa" un Druvi Kleinu no bloka "Rīgai!", tagad galvaspilsētas pašvaldības locekļiem ir gaidāms balsojums par neuzticības izteikšanu mēram Oļegam Burovam ("Gods kalpot Rīgai").

Partijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs atzināt Sputnik Latvija intervijā, ka neredz racionālu izskaidrojumu Rīgas deputātu uzvedībai.

"Deputāti uzveda tā, it kā Rīgas dome sen jau ir atlaista un notiek viena vienīga priekšvēlēšanu SA kampaņa. Domāju, ka šī trakā perioda beigās šie cilvēki paši nespēs izskaidrot savu uzvedību. Draudzīgi strādāja desmit gadus, un tagad katru dienu – apsūdzības, vilšanās un tamlīdzīgi," pateica Urbanovičs.

Pēc politiķa sacītā, situācijā jūtama "meistara roka no malas".

"Šis meistars saprot, ka apsūdzības atkritumu "nekārtībās" ir izdomātas, un tādēļ mudina deputātus, kā ne pārāk prātīgas marionetes, aiziet pašiem, vēlas novest līdz tam, lai šī dome pati sev uzliek krustu," paziņoja Urbanovičs.

Latvijas Saeima pērnā gada decembrī pirmajā lasījumā atbalstīja likumprojektu "Par Rīgas domes atlaišanu", otrais dokumenta lasījums ir atlikts uz februāri. Ar iniciatīvu atlaist galvaspilsētas pašvaldību uzstājās Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce. Kā iemesls tika norādīta domes nespēja pārvaldīt atkritumu apsaimniekošanu.

Pašvaldību likumā ir noteiktas vairāk nekā 20 pašvaldību autonomo funkciju, un viena no tām ir komunālo pakalpojumu nodrošināšana, tostarp arī atkritumu izvešana. Autonomo funkciju neizpilde ir viens no četriem iespējamiem iemesliem pašvaldības atlaišanai.

Урбанович увидел "руку мастера извне" в происходящем в Рижской думе
Ziņu lente
0