Saka, ka nerunā latviski! Sieviete sašutusi par nelikumībām taksometru biznesā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Taksometra vadītājs Latvijā nav spējis sarunāties ar klienti ne latviešu, ne krievu valodā – viņš atbildējis angliski! Pasažiere bija šokēta.

RĪGA, 13. janvāris - Sputnik. Taksometru nozarē Latvijā valda absolūta nelikumība – pie tāda secinājuma nonākusi Inese, kura atstāja sašutuma pilnu atsauksmi "Sūdzību dēlī", raksta Bb.lv.

Sieviete pasūtījusi taksometru uzņēmumā "Bolt". Viņa atcerējās, ka autovadītājs devies nevis uz Gaiļezera slimnīcu, bet gan braucis gan Gaiļezera krastu.

Kliente piezvanīja taksometra vadītājam, lai noskaidrotu, kas noticis. Izrādījās, autovadītājs nepārvalda latviešu valodu – viņš atbildējis angliski un atzina, ka nesaprot ne krieviski, ne latviski.

"Likums paredz, ka vadītājam jābūt latviešu valodas zināšanām un 3 gadu stāžam Latvijā, kā autovadītājam. Sanāk, ka viņus nelikumīgi ņem darbā? Vadītājs nav krievu izcelsmes, nedz latviešu," rakstīja sašutusī sieviete.

Daudzi komentētāji publikācijas autori atbalstīja. Lietotāji sūdzējās, ka taksometru vadītāji, kuri nepārvalda nevienu Latvijā izmantotu valodu, vairs nav nekāds retums.

Города мира. Лондон - Sputnik Latvija
Pārvākties uz Londonu un iekārtoties darbā. Vai ir to vērts?

Iepriekš Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs, Saeimas deputāts "Attīstībai / Par!" frakcijā un zemessargs Mārtiņš Staķis publicēja "Yandex.Taxi" vadītāja stāstu, kurš zaudējis darbu tāpēc, ka nav runājis krieviski.

Autovadītājs sūdzējies par darbu Yandex. Izrādījās, ka viņa karjera Yandex ilgusi vienu dienu. Tā kā viņš nav runājis ar klientiem krieviski, dabūjis zemus vērtējumus. No sākuma nobloķēts uz laiku, pēc tam vispār nav saņēmis pasūtījumus.

Ziņu lente
0