Politika

Latviešu skaits Rīgā pieaug: CVK sekretārs optimistiski noskaņots par RD vēlēšanām

© Sputnik / Sergey MelkonovПредседатель Рижской думы Олег Буров
Председатель Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās apvienības pārstāvis, Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs Ritvars Eglājs ir pārliecināts: pēc ārkārtas vēlēšanām Rīga kļūs latviska.

RĪGA, 13. janvāris - Sputnik. Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs Ritvars Eglājs, Nacionālās apvienības pārstāvis, intervijā "Latvijas Avīze" pauda optimismu par Rīgas domes atlaišanu un jaunām vēlēšanām, vēsta Bb.lv.

Protams, par lielāko prieku NA pārstāvis nosauca to, ka Rīgā kļūst aizvien vairāk latviešu. Šī iemesla dēļ ārkārtas vēlēšanu rezultāti var iepriecināt nacionālistus.

No 2017. gada, kad tika ievēlēta tagadējā dome, demogrāfiskās izmaiņas ritējušas tā, ka latviešu vēlētāju īpatsvars lēnām un pamazām, tomēr pieaug. Tāpat tiek ņemts vērā faktors, ka "Gods kalpot Rīgai!" un "Saskaņas" apvienotais saraksts 2017.gadā izcīnīja uzvaru ar ļoti mazu pārsvaru. Šoreiz vienotā saraksta nebūs, turklāt no "Saskaņas" aizgājusi Baraņņika četrotne, - bija iepriecināts Eglājs.

Viņš pieminēja arī to, ka bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs ārkārtas vēlēšanās nepiedalīsies – arī tas nākšot par labu nacionālistiem.

Здание Рижской думы - Sputnik Latvija
Politika
Latvijas Saeima atlikusi uz mēnesi jautājumu par Rīgas domes atlaišanu

Neskatoties uz "krāšņajām" perspektīvām, iepriekš Saeima ar balsu vairākumu nolēma atlikt Rīgas domes atlaišanai veltītā likumprojekta izskatīšanu otrajā lasījumā. Par to nobalsoja tie paši valdības koalīcijas deputāti, kuri pirms nepilna mēneša darīja visu iespējamo, lai likumprojektu pasteidzinātu.

Ņemot vērā likumu par Rīgas domes atlaišanu, deputāti vēlas izprast, ko viņi iekļauts vēlēšanu sarakstos, - cilvēkus, kam nāksies "nosēdēt" pusotru gadu līdz nākamajām kārtējām vēlēšanām, vai cilvēkus, kuri vadīs pilsētu nākamos piecus ar pusi gadus. Tās ir dažādas deputātu kandidātu "svara kategorijas".

Taču, jo mazāk laika atliek līdz nākamajām domes vēlēšanām, jo mazākas ir ārkārtas vēlēšanu izredzes.

Opozīcijas deputāte Jūlija Stepaņenko norādīja, ka "patlaban tas viss izskatās ļoti slikti, jo tagad būs ļoti sarežģīti saistīt problēmas risinājumu ar tā saucamo atkritumu krīzi".

Ziņu lente
0