Politika

Deputāts izskaidroja KPV LV sašķelšanos: visa lieta ir "Saskaņā"

© Ieva Ābele, SaeimaДепутат Сейма Артусс Кайминьш
Депутат Сейма Артусс Кайминьш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Artuss Kaimiņš un Aldis Blumbergs balsoja par Rīgas domes atlaišanu, savukārt KPV LV frakcija šajā jautājumā atbalstīja "Saskaņu".

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Saeimas deputāts Aldis Blumbergs izskaidroja viņa izslēgšanu no KPV LV frakcijas, raksta Tvnet.

Vakar kļuva zināms, ka Blumbergs un KPV LV dibinātājs Artuss Kaimiņš ir izslēgti no partijas Saeimas frakcijas. KPV LV frakcijas vadītāja vietnieks Eriks Pucens paskaidroja, ka šis jautājums kļuva aktuāls, jo abi deputāti ilgi ignorēja parlamenta frakcijas darbu.

Артусс Кайминьш - Sputnik Latvija
KPV LV dibinātāju Kaimiņu izslēdza no partijas parlamenta frakcijas

Taču Blumbergs uzskata, ka patiesais šāda lēmuma iemesls ir politiskā atriebība par balsojumu jautājumā attiecībā uz Rīgas domes atlaišanu un jauno Ārkārtas vēlēšanu likumprojekta regulējumu. Atgādināsim, ka KPV LV frakcija balsoja pret domes atlaišanu, savukārt koalīcijai izdevās iekļaut šo jautājumu darba dienas kārtībā tikai pateicoties Blumberga un Kaimiņa balsij, kurš bija ieradies uz Saeimas sēdi, neraugoties uz atvērto slimības lapu.

Pēc Blumberga sacītā, viņš izpildīja pirms vēlēšanām doto solījumu nesadarboties ar partiju "Saskaņa", savukārt KPV LV Rīgas domes atlaišanas jautājumā balsoja kopā ar "Saskaņu". Viņaprāt, iemesls ir tajā, ka KPV LV nav gatava domes ārkārtas vēlēšanām, tādēļ frakcija "tirgojas" šajā jautājumā.

Politiķis norādīja, ka citos jautājumos viņš reti balsoja atšķirīgi no frakcijas balsojuma, taču to darīja arī citi deputāti, kuri turpina darbu frakcijā.

Runājot par turpmāko darbu partijā, Blumbergs norādīja, ka ir jāsagaida partijas sanāksme februārī, kur tiks noskaidrots vairākuma partijas locekļu viedoklis un kurā notiks valdes vēlēšanas. Līdz tam partija nespēs atrisināt jautājumu par Kaimiņa un Blumberga izslēgšanu, ņemot vērā balsu sadalījumu un lēmumu pieņemšanas kārtību valdē, kurā līdzpriekšsēdētāja kārtā ir arī Kaimiņš.

Ziņu lente
0