Politika

KPV LV dibinātāju Kaimiņu izslēdza no partijas parlamenta frakcijas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Artuss Kaimiņš un Aldis Blumbergs ir izslēgti no KPV LV frakcijas Saeimā – abi deputāti "ilgu laiku demonstrējuši savu attieksmi pret darbu".

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. KPV LV Saeimas frakcija nolēmusi izslēgt no sava sastāva partijas dibinātāju Artusu Kaimiņu, kā arī vēl vienu deputātu – Aldi Blumbergu, vēsta LSM. Tagad frakcijā strādās desmit deputāti.

KPV LV frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens paskaidroja, ka šis jautājums kļuvis aktuāls, jo abi deputāti ilgi ignorējuši Saeimas frakcijas darbu.

Рижская телебашня - Sputnik Latvija
NEPLP vadītāja neatstās savu amatu: Kaimiņš nav gatavs "šķirties kā draugi"

"Mēs jau sen nejūtam šos deputātus kā frakcijas komandas spēlētājus un biedrus. Jā, viņi ar savu balsojumu Saeimā ir uzticīgi valdības koalīcijai, bet ne partijai un tās darbam Saeimas frakcijā," pateica Pucens.

Viņš piebilda, ka ikviena locekļa izslēgšana vienmēr ir emocionāli grūts lēmums, taču frakcijā uzskata, ka šis lēmums atbilst esošajai situācijai, savukārt ilgtermiņa perspektīvā tas tikai pastiprinās KPV LV un novedīs pie lielākas vēlētāju uzticības.

"Šobrīd partijai ir izveidojusies jauna, spēcīga komanda, kas sevi ir labi pierādījusi darbos. Ar šo lēmumu mēs spēcinām to un apliecinām, ka KPV LV vairs nav "viena vai dažu cilvēku" partija," atzīmēja Pucens.

Atgādināsim, ka pērnā gada maijā KPV LV Saeimas frakcija atbrīvoja Artusu Kaimiņu no tās vadītāja vietnieka amata.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka KPV LV partija gada laikā ievērojami zaudējusi vēlētāju uzticību. Saskaņā ar pētījumu centra SKDS aptaujas datiem, partijas reitings samazinājies no 7,1% līdz 1,8%.

Ziņu lente
0