Pieaug elektroniskās vīzas pieteikumu skaits Sanktpēterburgas apmeklējumiem

© Sputnik / Александр Гальперин / Pāriet pie mediju bankasАэропорт "Пулково" в Санкт-Петербурге
Аэропорт Пулково в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starp līderiem elektronisko vīzu pieteikumu skaita ziņā ir Igaunijas, Latvijas, Francijas, Vācijas un Somijas pilsoņi.

RĪGA, 29. decembris — Sputnik. Dažādu valstu pilsoņi jau iesnieguši simt tūkstošus pieteikumu elektroniskās vīzas saņemšanai braucieniem uz Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Sanktpēterburgas pilsētas Tūrisma attīstības komitejas datiem.

Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM izstrādā elektronisko vīzu projektu gandrīz visai Krievijai

"Aptuveni simt tūkstošus pieteikumu elektronisko vīzu saņemšanai iesnieguši ārvalstu pilsoņi braucieniem uz Sanktpēterburgu. No kopējā saraksta Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu apmeklējuši 52 valstu pilsoņi – vairāk nekā 60 tūkstoši tūristu trīs mēnešu laikā kopš sākušas strādāt elektroniskās vīzas," vēsta komitejas pārstāvji.

Atzīmēts, ka starp līderiem elektronisko vīzu pieteikumu skaita ziņā ir Igaunijas, Latvijas, Francijas, Vācijas un Somijas pilsoņi. Tāpat ļoti aktīvi ir arī tālāku valstu iedzīvotāji: no Filipīnām saņemti vairāk nekā 2000 pieteikumi, no Meksikas – aptuveni 300, no Japānas – apmēram 250 un no Indonēzijas – 200.

Robeža visbiežāk šķērsota caurlaides punktā Pulkovas lidostā un automašīnu caurlaides punktā "Ivangorod". Katru no tiem šķērsojuši vairāk nekā 27 tūkstoši elektroniskās vīzas īpašnieku.

Латвийский пограничный пункт пропуска Терехово - Sputnik Latvija
KF elektroniskās vīzas negatīvi ietekmēs Latvijas ekonomiku: ko var atbildēt Rīga

Elektroniskās vīzas režīms ieviests 1. oktobrī braucieniem uz Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu 53 valstu, tostarp – arī visu Eiropas Savienības valstu pilsoņiem. E-vīza tiek izsniegta ārvalstu pilsoņiem uz Krievijas ĀM lēmuma pamata saskaņā ar iesniegumu, kas aizpildīts ministrijas vietnē ne vēlāk kā četras dienas pirms iebraukšanas datuma Krievijā. Vīzas darbības termiņš – līdz 30 kalendārās dienas ar atļauto uzturēšanās laiku valstī ne vairāk kā astoņas dienas.

Ziņu lente
0