Krievijas ĀM izstrādā elektronisko vīzu projektu gandrīz visai Krievijai

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗдание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве
Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija nolēmusi tūristu vidū populārākajās pilsētās vienkāršot iebraukšanas režīmu ārvalstu tūristiem.

RĪGA, 3. novembris – Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrija sākusi izstrādāt likumprojektu par elektroniskās vīzas ieviešanu visā Krievijas teritorijā, ziņo Krievijas vēstniecības Lietuvā preses dienests.

ĀM iesaka ieviest elektronisko vīzu īstermiņa apmeklējumam (uz laiku līdz 16 dienām) no 2021. gada 1. janvāra visas tūristu vidū visvairāk pieprasītajās pilsētās.

Patlaban iebraukšana Krievijā ar elektronisko vīzu iespējama caurlaides punktos Vladivostokā, un Tālo Austrumu federālajā apgabalā, īpašajā ekonomiskajā zonā Kaļiņingradas apgabalā, Sanktpēterburgā un Ļeņingradas apgabalā.

Elektroniskās vīzas uz Ļeņingradas un Kaļiņingradas apgabaliem

Латвийский пограничный пункт пропуска Терехово - Sputnik Latvija
KF elektroniskās vīzas negatīvi ietekmēs Latvijas ekonomiku: ko var atbildēt Rīga

Vienreizējā vīza uz Sanktpēterburgu un Kaļiņingradas apgabalu tiek izsniegtas bez maksas un ir spēkā 30 dienas. Režīms stājies spēkā no 1. oktobra 53 valstu iedzīvotājiem, tostarp arī ceļotājiem no Baltijas valstīm.

Ārvalstu pilsoņi var uzturēties Krievijas teritorijā ne vairāk kā astoņas diennaktis. Viņiem ir tiesības pārvietoties Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala teritorijā.

Līdzīgs režīms ieviests Kaļiņingradas apgabalā. Pieteikumus elektroniskās vīzas noformēšanai visbiežāk iesnieguši Lietuvas, Latvijas, Polijas, Vācijas un Igaunijas iedzīvotāji.

Ziņu lente
0