Vācu mediji pieķēruši NATO – alianse organizē uzbrukuma "mēģinājumu" Krievijai

© REUTERS / INTS KALNINSВысадка десанта во время военных учений НАТО Baltops 2019 в Лиласте, 12 июня 2019 года
Высадка десанта во время военных учений НАТО Baltops 2019 в Лиласте, 12 июня 2019 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laikā no 2020. gada februāra līdz aprīlim Savienotās Valstis uz laiku nogādās Eiropā 20 tūkstošus karavīru līdz ar tehniku dalībai manevros "Eiropas aizstāvis 2020".

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. NATO mācībās "Eiropas aizstāvis 2020" (Defender Europe) notiks plašākā amerikāņu bruņoto spēku pārvietošana uz Eiropas kontinentu pēdējo 25 gadu laikā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Junge Welt.

Raksta autors atzīmēja, ka, saskaņā ar nākamā gada sākumā ieplānoto pasākumu scenāriju, karavīri tiks nogādāti pāri Atlantijas okeānam Rietumeiropā, pēc tam – Polijā un Baltijas valstīs, tātad – "pēc iespējas tuvāk Krievijas robežām".

"Oficiāli tās ir ASV karaspēka mācības, bet patiesībā Ziemeļatlantijas alianses dalībvalstis izmēģinās uzbrukumu kara gadījumam pret Krieviju," teikts rakstā.

Международные военные учения Summer Shield XIV в Латвии - Sputnik Latvija
Krievijas Ģenerālštābs ziņo par NATO gatavošanos plašam konfliktam

Junge Welt dati liecina, ka mācību ietvaros Savienotās Valstis plāno pārbaudīt loģistiku spēku maršrutā uz Eiropu, turklāt svarīga loma šajā pasākumā atvēlēta Vācijai.

Iepriekš vēstīts, ka laikā no 2020. gada februāra līdz aprīlim Savienotās Valstis uz laiku nogādās Eiropā 20 tūkstošus karavīru līdz ar tehniku dalībai manevros "Eiropas aizstāvis 2020" (Defender Europe) un vairākās citās mācībās: "Ātrā atbilde" (Quick response), "Asmens trieciens" (Saber Strike), "Sabiedroto gars" (Allied spirit), "Dinamiskā fronte" (Dynamic front). Tā būs lielākā Savienoto Valstu karaspēka dislokācija Eiropā pēdējo 25 gadu laikā, informēja brigādes ģenerālis Šons Bārnabijs.

Pēc mācībām amerikāņu karavīri atgriezīsies dislokācijas vietās ASV.

Pie tam ģenerālis, atbildot uz jautājumu par minēto mācību saikni ar Krievijas radītajiem draudiem, uzsvēra, ka mācības nav vērstas pret kādu konkrētu valsti, to mērķis esot uzlabot mijiedarbību un loģistiku dažādos līmeņos, un mācību mērķis būšot "stratēģiskā gatavība". Tiks novērtētas arī sabiedroto spējas Eiropā nepieciešamības gadījumā nodrošināt loģistiku, konstatēja ģenerālis.

Mācībās "Defender Europe" piedalīsies aptuveni 37 tūkstoši karavīru no dažādām valstīm. ASV bruņotie spēki plāno izmantot mācībās 13 tūkstošus tehnikas vienību.

Ziņu lente
0