Ukraiņu žurnālists vēlas pievienot Lietuvai Krimu un Smoļensku

© Sputnik / Робертс ВицупсСмоленск глазами "Наивных путешественников"
Смоленск глазами Наивных путешественников - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālists atklāja, ka idejas pamatā ir iecere veidot "Lietuvas lielkņazisti", iekļaujot tās sastāvā Poliju un Ukrainu. Valstisko veidojumu žurnālists salīdzināja ar Beniluksu.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Krimas tatāru telekanāla raidījuma vadītājs Aiders Muždabajevs ierosinājis atjaunot Lietuvas lielkņazisti un pievienot tai Poliju, Ukrainu un daļu Krievijas teritorijas. Savu ideju viņš pastāstīja video blogā, kas publicēts viņa Youtube kanālā.

Žurnālists uzskata, ka Lietuvas sastāvā varētu iekļauties Smoļenskas apgabals un Možaiska. Tiesa, viņš gan nepaskaidroja, kādu notikumu rezultātā tam būtu jānotiek. Pie tam Muždabajevs atsauca atmiņā, ka reiz Lietuvas robežas bijušas ne īpaši tālu no Maskavas (tas notika XV gadsimtā – red.)

Работа Ростовской АЭС - Sputnik Latvija
Ukrainas eksperts draud ar raķešu uzbrukumu Krievijas AES

Viņš paskaidroja, ka idejas pamatā ir iecere veidot "Lietuvas lielkņazisti", iekļaujot tās sastāvā Poliju un Ukrainu. Valstisko veidojumu žurnālists salīdzināja ar Beniluksu, stāsta RIA Novosti.

"Protams, ar Krimas, Krimas hanistes zemju iekļaušanu vienotā valstī, tas ir lieliski," teica Muždabajevs.

Iepriekš Ukrainas politiķi un sabiedriskie darbinieki ne vienu reizi vien demonstrējuši vēlmi "piesavināties" daļu Krevijas teritoriju. Piemēram, nacionālistu bataljona "Azov" līderis Andrejs Biļeckis paziņoja, ka Kijevai nākšoties ar spēku "atgūt" Kubaņu un Kaukāzu – pēc viņa domām, tur esot pietiekami augsts "ukraiņu nacionālās apziņas" līmenis. Ukrainas eksprezidenta Petro Porošenko partijas "Eiropas solidaritāte" deputāts Aleksejs Gončarenko aicināja padarīt Kubaņu par "ukraiņu Kubu". Savukārt "Ukrainas brīvprātīgo armijas" (Krievijas teritorijā atzīta par teroristisku organizāciju – red.) dibinātājs Dmitrijs Jarošs draudēja "sagrābt" Kubaņu, Voroņežu un daļu Rostovas apgabala.

Krievijas Valsts domē ierosināja Jarošam sākt "okupāciju" no Vorkutas, jo tur viņam jau sagatavota vieta cietumā. Savukārt Federācijas Padomē tamlīdzīgus paziņojumus par teritoriju "atgūšanu" nosauca par maniakāliem murgiem un ieteica politiskajiem darbiniekiem meklēt psihiatru palīdzību.

Ziņu lente
0