Ziemassvētku ceļvedis: kur Latvijā Ziemassvētku vecīti gaidīja visvairāk

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasДед Мороз из Великого Устюга.
Дед Мороз из Великого Устюга. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
CSP sagatavojusi speciālu Ziemassvētku vecīša ceļvedi, izceļot vietas ar vislielāko bērnu skaitu; izrādījās, ka 11 blīvi apdzīvotās teritorijās nebija neviena bērna vecumā līdz 10 gadiem.

RĪGA, 25. decembris – Sputnik. Ziemassvētku vecīti gaida katrs bērns, tādēļ Centrālā statistikas pārvalde apkopoja demogrāfijas datus un sagatavoja brīnumdarim speciālu svētku ceļvedi ar teritoriju norādījumiem, kur dzīvo visvairāk bērnu vecumā līdz 10 gadiem.

Speciālā karte tika publicēta CSP mājaslapā.

Рождественская елка на Домской площади в Риге - Sputnik Latvija
"Pelēcīga un nesakopta": igauņus sadusmoja Rīgas ziemas reklāma sociālajos tīklos

Vairāk nekā trešā daļa iedzīvotāju-bērnu dzīvo piecās blīvi apdzīvotās teritorijās: tās ir Peles Mārupes novadā, kur 36% iedzīvotāju ir bērni vecumā līdz 10 gadiem, kā arī Āņi Ādažu novadā un Lapsas Babītes pagastā ar 32%, Jaunsils Ķekavas pagastā (31%) un Braslas iela Ogresgala pagastā (30%).

Katrs ceturtais vai katrs piektais (20-28%) teritorijas iedzīvotājs ir bērns vecumā līdz 10 gadiem vēl 37 blīvi apdzīvotās teritorijās, nu kurām vairāk nekā puse (54%) atrodas Pierīgā.

Ārpus Rīgas reģiona robežām augsta bērnu iedzīvotāju daļa ir Blankās Kokneses novada Bebru pagastā (28%), kā arī Lielciecerē (27 %) un Brocēnos (25%) Brocēnu novadā.

​Kopumā Latvijā ir 1197 blīvi apdzīvotas teritorijās ar iedzīvotāju skaitu virs 50, vienpadsmit no tām nav neviena bērna vecumā līdz 10 gadiem. No 1% līdz 10% bērnu vecumā līdz 10 gadiem ir gandrīz pusē blīvi apdzīvoto teritoriju – 573.

Ziņu lente
0