Lietuva Latvijas vietā iegādāsies gāzmaskas trīs miljonu eiro vērtībā

© Sputnik / Sputnik / Pāriet pie mediju bankasМеждународные военные учения Summer Shield XIV в Латвии
Международные военные учения Summer Shield XIV в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šādu aizsardzības līdzekļus izmantos starptautisko operāciju karaspēki un savstarpējās darbībās ar NATO partneriem.

RĪGA, 25. decembris – Sputnik. Lietuvas Aizsardzības resursu aģentūra iegādāsies kareivjiem gāzmaskas par kopējo summu aptuveni 3 miljonu eiro apmērā, vēsta Sputnik Lietuva. Aģentūra noslēgusi līgumu ar britu ražotāju Scott Health & Safety Ltd ar mērķi nodrošināt Lietuvas Bruņotos spēkus ar gāzmaskām pret bioloģiskiem, ķīmiskiem un kodola draudiem. Otra vienošanās tika parakstīta filtrēto kārbu iegādei.

Tiek ziņots, ka aģentūra no sava vārda iepirks gāzmaskas arī Latvijas vajadzībām, jo arī Latvijas Aizsardzības ministrija paudusi vēlmi un nepieciešamību šādu aizsardzības līdzekļu iegādē.

Керсти Кальюлайд - Sputnik Latvija
Cik mācību notika: Kaljulaida apstrīdēja NATO "smadzeņu nāvi"

Saskaņā ar provizorisko informāciju, Lietuvas kareivjiem tiks iepirkti aptuveni 9 tūkstoši gāzmasku un līdz 15 tūkstošiem kārbu priekš tiem, savukārt Latvijai iegādāsies līdz 14 tūkstošiem gāzmasku un analoģisku skaitu kārbu. Iepirkuma kopējās izmaksas sastādīs aptuveni 3 miljonus eiro.

Neskaitot to, ka ar gāzmaskām nodrošinās starptautisko operāciju un misiju karaspēkus, tās tiks izmantotas arī dalībai savstarpējās darbībās ar NATO partneriem un sabiedrotajiem. Ir zināms, ka gāzmaskas piegādās no 2020. gada marta līdz aprīlim, savukārt kārbas jau ir nosūtītas.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Latvijas armija saņēma 107 no līgumā ar Lielbritāniju paredzētajām 123 kāpurķēžu kaujas izlūkošanas bruņumašīnām CVR(T). Atlikušo kaujas bruņumašīnu partiju Latvijas armija saņems līdz nākamā gada aprīļa beigām.

Piegādes tiek īstenotas NBS sauszemes karaspēku kājnieku brigādes mehanizācijas projekta ietvaros un tiks īstenotas līdz 2020. gadam.

Bruņutehnika pirms piegādes no Lielbritānijas iziet kapitālremontu un modernizāciju.

Pilna 123 platformu atjaunošana un kapitālremonts, kā arī rezerves daļas un speciālistu apmācīšana Latvijai izmaksās 46,6 miljonus eiro.

Ziņu lente
0