LTV: ASV ieviesa sankcijas pret Jāņa Dūklava biznesa partneri

© Sputnik / Sergey MelkonovНа открытии выставки присутствовал министр земледелия Янис Дуклавс
На открытии выставки присутствовал министр земледелия Янис Дуклавс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar Jaroslavļas kuģu būves rūpnīcu saistītās Krievijas uzņēmējs Latvijā nodarbojas ar mierīgu biznesu – alus ražošanu.

RĪGA, 23. decembris – Sputnik. Šī gada pavasarī ASV iekļāva sankciju sarakstā Jaroslavļas kuģu būves rūpnīcu, ar kuru daudzus gadus bija saistīts Saeimas deputāta Jāņa Dūklava (ZZS) biznesa partneris Igors Šeheļevs, vēsta LTV raidījums de facto.

Президент Литвы Даля Грибаускайте - Sputnik Latvija
Lietuvas ministre varētu zaudēt amatu pēc vakariņām ar Dūklavu

Jau vairākus gadus Šeheļevam pieder gandrīz puse no alusdarītavas "Piebalgas alus", kuras akcionāru vidū ir arī Dūklavs.

Saskaņā ar ASV datiem Jaroslavļas kuģu būvētava izstrādāja kuģa projektu, kurš tika pabeigts fabrikā Krimā. Visdrīzāk, runa varētu būt par kuģi "Vodolaz Kuzminik". Tāpat 2018. gada vasarā rūpnīca svinīgi nolaida ūdenī kuģi "Balaklava", kurš tika izveidots Krimas krasta apsardzei, pēc FDD pasūtījuma.

Šeheļevs vairākus gadus ieņēma augstus posteņus kompānijā "Finsudprom", kas vadīja Jaroslavļas rūpnīcu līdz šī gada vidum, kad ASV jau bija ieviesušas sankcijas pret rūpnīcu. Taču, kā noskaidroja de facto žurnālisti, Šeheļevs aizgāja no kompānijas ģenerāldirektora amata 2015. gada maijā, savukārt 2018. gadā oficiāli pārtrauca darbu "Finsudprom" direktoru padomē. Tāpat viņš nekad nav bijis kompānijas akcionārs.

Tomēr, pametot amatu "Finsudprom", Šeheļevs neizbeidza visus sakarus ar uzņēmumu, jo vēl šī gada sākumā kopā ar kompāniju atbalstīja mākslas izstādi Spānijā.

Посольства США в Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Kurš te ir saimnieks: Gobzems novērtējis ASV sankcijas pret Lembergu

2007. gadā Šeheļevs nolēma ķerties klāt alus ražošanai Latvijā un kopā ar Latvijas Universitātes profesoru Andri Deniņu investēja Dūklava alusdarītavā. Jau vairākus gadus Šeheļevs šajā biznesā ir vienīgais bijušā zemkopības ministra partneris.

Pērn mediji jau rosināja jautājumu par to, ka toreizējais Latvijas ministrs veic biznesu ar cilvēku, kura uzņēmums izpilda Krievijas armijas pasūtījumus, tostarp kuģu ražošanu, kuri ir dislocēti Baltijas jūrā.

Taču Dūklavs atbildēja, ka iestādes, kuras ir atbildīgas par drošību, par sakariem ar Šeheļevu viņam nekad neko nav jautājuši.

Ziņu lente
0