Pie Latvijas "okupācijas" ķersies bijusī dzīvnieku patversmes vadītāja

© Wikipedia / DezidorМузей оккупации в Риге
Музей оккупации в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Okupācijas muzejam beidzot atrasts direktors: šo amatu pildīs vēsturniece, juriste un bijusī dzīvnieku patversmes vadītāja Solvita Vība.

RĪGA, 19. decembris — Sputnik.  Okupācijas muzeja direktora amatā iecelta Solvitai Vība, vēstures zinātņu maģistre un tiesību zinātņu bakalaure, dzīvnieku patversmes "Dzīvnieku draugs" bijusī vadītāja, pastāstīja Tvnet.lv.

Iepriekš vēstīts, ka Okupācijas muzeja biedrība no 21.augusta meklēja direktoru. Iepriekšējais direktors Gunārs Nāgels, kurš posteni ieņēma no 2014.gada, pameta amatu 20.jūlijā, ņemot vērā domstarpības ar OMB.

Viņš pastāstīja žurnālistiem, ka Okupācijas muzejs strādā ar zaudējumiem un tiek uzturēts uz bagāto latviešu ziedojumu rēķina, kuri Latvijā nedzīvo, taču atvēl muzejam savus līdzekļus.

Музей оккупации Латвии - Sputnik Latvija
Nevienam nav vajadzīgs: neatrada nevienu gribētāju virzīt Okupācijas muzeju par 1000 eiro

OMB ilgi nevarēja atrast nevienu, kas vēlētos nodarboties ar "okupāciju". Biedrības vadība pat bija spiesta spert ārkārtas soļus un palielināt algu nākamajam muzeja direktoram no 1000 līdz 1500 eiro.

OMB izsludinātajā atklātajā konkursā pieteicās 13 pretendenti, no kuriem viens dalību konkursā neturpināja. Četri no pretendentiem tika izvirzīti uz otro konkursa kārtu, viņus vērtēja konkursa komisija - LOMB valde, LOMB biedri un muzeja darbinieki. Galu galā konkursa komisija pieņēma lēmumu par labu Solvitai Vībai. Viņa stājās amatā 18. decembrī.

Acīmredzot, Vībai ir paveicies, jo iepreikš vēstīts, ka Okupācijas muzejs, kura rekonstrukcija nekādi nevarēja sākties 10 gadus, tiks izremontēts jau 2020.gada vasarā, kad noslēgsies arī piebūves "Nākotnes nams" būvdarbi.

Izremontētajās un jaunajās telpās tiks izvietota muzeja pastāvīgā ekspozīcija un kolekcijas, kā arī parādīsies mūsdienīgas mācību telpas un konferenču zāles. Šis krāšņums Latvijai izmaksājis 8,9 milj. eiro.

Ziņu lente
0