Politika

ASV Senāta komiteja apstiprinājusi likumprojektu par sankcijām pret Turciju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ankaras lēmums iegādāties kompleksus S-400 dokumentā novērtēts kā iemesls likuma "Par pretošanos Amerikas pretiniekiem ar sankciju palīdzību" pielietošanai.

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. ASV Senāta Starptautisko lietu komiteja apstiprinājusi likumprojektu, kas paredz sankcijas pret Turciju par sistēmu S-400 iegādi, kā arī pret Krieviju – par palīdzību Sīrijai, vēsta RIA Novosti.

Dokuments paredz, ka 30 dienu laikā pēc tā pieņemšanas valsts sekretāra pienākums ir sadarbībā ar Pentagona un Nacionālā izlūkošanas dienesta vadītājiem iesniegt Senātā Krievijas pilsoņu sarakstu, kuri likuma pieņemšanas brīdī vai pēc tā "apzināti eksportējuši, piegādājuši vai citādā veidā snieguši Sīrijai būtisku finansiālo, materiālo vai tehnisko palīdzību, kas bijusi noderīga Sīrijas valdībai aizsardzības nodrošināšanai".

Новые расчеты С-400 заступили на первое боевое дежурство в Калининградской области - Sputnik Latvija
Viedoklis
Likme uz pātagu bez burkāna: eksperts par ASV spiedienu uz Turciju S-400 dēļ

Minētās personas tiks iekļautas ASV Finanšu ministrijas sankciju sarakstos.

Pēc prezidenta prasības nacionālās drošības interesēs iespējama pagaidu svītrošana no sarakstiem.

Ankaras lēmums iegādāties kompleksus S-400 dokumentā novērtēts kā iemesls likuma "Par pretošanos Amerikas pretiniekiem ar sankciju palīdzību" pielietošanai.

Likumprojekts ierobežo ASV bruņojuma pārdošanu Turcijai un ievieš ierobežojumus pret amatpersonām, kas ir atbildīgas par bruņojuma piegādēm Ankaras militārajai operācijai Sīrijā.

Tagad likumprojekts jāapstiprina abās Kongresa palātās. Pēc tam tas nonāks pie prezidenta apstiprināšanai.

Ziņu lente
0