Lai NATO skauž: Latvijas armija aicina sievietes dienēt

© Sputnik / Sergey MelkonovЖенщина-военнослужащая
Женщина-военнослужащая - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sieviešu alga armijā sākas no 900 eiro, taču ir jānokārto normatīvi: divās minūtēs 14 reizes jāatspiežas no zemes un 31 reizi jāizpilda vēdera preses vingrinājums.

RĪGA, 9. decembris – Sputnik. Latvijas armija uzsākusi speciālu kampaņu, kuras mērķis ir aicināt daiļā dzimuma pārstāves dienēt profesionālo kareivju rindās, raksta eadaily.com.

Šodien Latvijas Nacionālajos bruņotajos spēkos vakanti ir 8% štata amatu, kas sastāda aptuveni 500 darbavietu. Sievietēm vispiemērotākās Latvijas armijā skaitās 12 specialitātes, tādas kā jurists, mediķis, personāla atlases speciālists un grāmatvedis.

Самолет Ан-2 ВВС Латвии. - Sputnik Latvija
Kas notiek? Militārās lidmašīnas izraisījušas uztraukumu Latvijas iedzīvotāju vidū

Vērts atzīmēt, ka Latvija ietilpst NATO dalībvalstu pieciniekā ar vislielāko sieviešu skaitu, kuras dienē bruņotajos spēkos. Tā 2019. gada vasarā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš pastāstīja, ka sievietes, kuras dienē NBS rindās, izraisa skaudību Latvijas NATO sabiedrotajiem. Turklāt sievietes ar viņām raksturīgo pacietību, cītību un disciplīnu daudzās jomās pārspēj vīriešus.

Pēc viņa sacītā, sievietes Latvijas NBS izvēlas visdažādākās specializācijas – no helikopteru pilotēšanas līdz dienestam speciālo uzdevumu vienībā.

Ierobežojumu nav. Ir sievietes – piloti, ir sievietes, kuras dienē speciālo uzdevumu vienībā, ir tās, kuras izvēlējušās informācijas tehnoloģijas.

Tāpat NBS komandieris norādīja, ka citas valstis pat veido specializētus centrus, lai pētītu un pārņemtu Latvijas pieredzi. Viņš paskaidroja, ka runa ir par Skandināviju.

Atzīmēsim, ka dienēt gribētāju pieteikumi tiek pieņemti visa gada garumā. Saskaņā ar statistiku, sieviešu-militārpersonu atbirums dienesta pirmajā gadā sastāda aptuveni 20%.

Ziņu lente
0