Bijušais Rīgas mērs pastāstīja par atkritumu katastrofu Briselē

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет – "Нет монополии! Нет TIrIga" у здания Рижской думы
Пикет – Нет монополии! Нет TIrIga у здания Рижской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Fotogrāfiju, kurā redzams, ka uz trotuāra Briselē stāv atkritumu savācēju neskarti atkritumu maisi, bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs publicēja savā Facebook lapā.

RĪGA, 8. decembris – Sputnik. Acīmredzot, lai nerodas aizdomas par nepamatotiem vārdiem saistībā ar to, ka Briselē atkritumu haoss ir tikpat liels kā Rīgā, vai pat vēl sliktāks, bijušais Latvijas galvaspilsētas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs padalījās atkritumu maisu fotogrāfijā savā Facebook lapā.

Fotogrāfijā redzams, ka atkritumus, kurus Briseles iedzīvotāji atstājuši uz trotuāriem, neviens nesavāc. Atkritumu maisu kaudzes stāv neskartas.

Šo fotogrāfiju Ušakovs acīmredzami sniedz kā piemēru tam, ka atkritumu krīze vērojama ne tikai Rīgā. Taču Briselē, atšķirībā no Latvijas galvaspilsētas, vietējo pašvaldību neviens neatlaiž, cienot pilsētas iedzīvotāju pausto gribu.

Пикет – Нет монополии! Нет TIrIga у здания Рижской думы - Sputnik Latvija
Atkritumi un politika: ārkārtas stāvokli Rīgā pagarinās līdz martam

Iepriekš eiroparlamentārietis uzrakstīja, ka Rīgas domes atlaišana – tas nav atkritumu problēmas risinājums, bet gan Latvijas valdības cilvēku uzmanības novēršanas metode no patiešām aktuālām problēmām, un pie reizes atrisināt kaut kādus politiskus jautājumus.

Atgādināsim, ka Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadītājs Juris Pūce iepriekš paziņoja lēmumu par Rīgas domes atlaišanu. Viņš motivē to ar pašvaldības nespēju tikt skaidrībā ar atkritumu apsaimniekošanas problēmu.

Ušakovs nosauca Pūces lēmumu par rupju likuma pārkāpumu, kurš ir pretrunā ar demokrātijas jēdzienu. Tāpat bijušais Rīgas mērs uzsvēra, ka ministrs ļaunprātīgi izmanto dienesta stāvokli, lai nokārtotu rēķinus ar viņam nevēlamiem politiskajiem spēkiem.

Ziņu lente
0