Ak tie krievi: ASV cenšas panākt Krieviju hiperskaņas ieroču izstrādē

© National Museum of the U.S. NavyБаллистическая ракета Трайдент II D5
Баллистическая ракета Трайдент II D5 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas Savienoto Valstu aizsardzības ministrs Marks Espers atzina savas valsts atpalikšanu no Krievijas nākotnes ieroču izstrādes jomā, kuri nepārkāpj esošo ierobežojošos līgumus.

RĪGA, 8. decembris – Sputnik. Lai panāktu Krieviju hiperskaņas ieroču izstrādē, Vašingtonai nākas likt lietā "katru dolāru", paziņoja Pentagona vadītājs Marks Espers.

Panākt un apdzīt!

Savas valsts atpalikšanu nākotnes ieroču izveidošanā Amerikas Savienoto Valstu aizsardzības ministrs, saskaņā ar RIA Novosti paziņojumu, publiski atzinis drošības forumā Kalifornijas štatā.

Гиперзвуковая крылатая ракета X-51A Waverider - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kādēļ tiek lauzti pasaules līgumi

"Mēs izdarījām pauzi šajā tehnoloģijā pirms dažiem gadiem, kad mēs bijām acīmredzami līderi, un tagad mēs spēlējam ķerenes. Aizsardzības ministrija iegulda katru dolāru, ko mēs vara, katru dolāru, ko mēs fiziski varam izmantot, lai panāktu konkurences priekšrocību sasniegšanai hiperskaņas ieroču jomā," paziņoja Espers.

Tāpat viņš pauda uztraukumu par to, ka Krievijā tiek izstrādāti dažāda veida stratēģiskie ieroči, kuri atrodas ārpus esošā New START līguma nosacījumiem. "Šajās lietās nav atskaites un verifikācijas. Daudzu gadu garumā gan iepriekšējā, gan esošā administrācija redzēja, ka viņi šmaucas ar INF Līgumu," atkārtoja Pentagona vadītājs Amerikas versiju par INF Līguma likvidācijas "vainīgo".

"Un tagad viņiem ir militārais potenciāls, kura mums nav, tajā, kas skar vidēja un mazāka darbības rādiusa raķetes. Tā kā mēs ļoti uzmanīgi sekojam līdzi tam, ko dara krievi," nobeigumā sacīja Espers.

Kas vainīgs pie INF Līguma likvidācija

Sputnik iepriekš jau rakstījusi, ka ASV izstājās no Vidēja un mazāka darbības rādiusa raķešu likvidācijas līguma (INF Līgums), pamatojot to ar to, ka Krievija it kā izstrādā ar līgumu aizliegtas raķetes.

Заместитель директора Института стран СНГ Владимир Евсеев - Sputnik Latvija
NATO samits: Ķīna, Krievija un kosmoss

Maskava noraidīja Vašingtonas apsūdzības un norādīja uz to, ka ASV burtiski uzreiz pēc izstāšanās no INF Līguma izmēģināja raķeti, kuru šis līgums aizliedz, no kā secināms, ka raķete, pārkāpjot līgumu, tika izstrādāta vēl INF Līguma darbības laikā.

Stratēģiskā bruņojuma samazināšanas un ierobežošanas pasākumu līguma (New START) termiņš beidzas 2021. gada sākumā. Vašingtonā pagaidām nav pieņēmuši lēmumu par tā darbības pagarināšanu.

Iepriekš Baltajā namā skanēja paziņojumi par to, ka vienošanās ar Kremli ir jāiekļauj ne vien tie bruņojumi, kuri noteikti New START līgumā, bet arī citi ieroči un nogādes līdzekļi, kuri vēl tikai tiek izstrādāti Krievijā, tostarp mazas jaudas kodoliekārtas uz jauniem nogādes līdzekļiem.. pentagonā apgalvo, ka Krievijai it kā esot līdz 2000 nestratēģisko kodolieroču vienību.

Ziņu lente
0