Novadu pētnieks palūdza atrast kara gados Latvijā bojāgājušo bērnu ģimenes

© Sputnik / Sergey MelkonovМероприятие "Минута Памяти" в мемориальном комплексе в Саласпилсе
Мероприятие Минута Памяти в мемориальном комплексе в Саласпилсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kapos 50 kilometru attālumā no Rīgas viņš atradis kapa vietu, kur apglabāti 24 bērni, kurus nacisti izdalīja vietējiem zemniekiem kā vergus.

RĪGA, 7. decembris – Sputnik. Latvijas novadu pētnieks, Latvijas Krievu biedrības valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Ržavins vērsās pēc palīdzības pie Pleskavas mediju foruma dalībniekiem un viesiem ar lūgumu palīdzēt atrast Latvijas teritorijā Lielā Tēvijas kara laikā bojāgājušo bērnu radus, vēsta RIA Novosti.

Latviešu vēsturnieku grāmata Aiz šiem vārtiem vaid zeme. Salaspils nometne: 1941-1944 - Sputnik Latvija
Viedoklis
Laimīga koncentrācijas nometne. Bērniem paveicies – viņi nokļuva Salaspilī

Latvijas novadu pētnieka uzrunas video izskanēja apaļā galda "Bez noilguma termiņa" laikā foruma ietvaros Pleskavā.

Pēc Ržavina sacītā, Kastrānes kapos, 50 kilometru attālumā no Rīgas, viņš atklājis kapa vietu, kur ir apglabāti 24 bērni. "Tie ir Salaspils koncentrācijas nometnes gūstekņi, kurus nacisti izdalīja – dažkārt kopā ar mātēm, dažkārt bez – vietējiem zemniekiem kā vergus," pateica viņš.

Taču no visiem bojāgājušajiem vārdi ir zināmi vien 6 bērniem. "Šie bērni ir dzimuši Ļahovas ciemā, šobrīd, ja nemaldos, tas ir (Pleskavas apgabala – red.) Sebežas rajona Krasnij Posjolok ciems. Iespējams, arī pārējie bērni ir no šī ciema vai apkaimes vietām un šo bērnu radi nezina, ka viņu kaps ir saglabājies Latvijā. Būšu ļoti atzinīgs, ja jūs palīdzēsiet to noskaidrot," paziņoja Ržavins.

Ziņu lente
0