Turcija piekritusi aizsargāt Latviju

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Турции Реджеп Тайип Эрдоган
Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas prezidentu Tajipu Erdoganu tomēr pierunāja atbalstīt NATO Baltijas valstu un Polijas aizsardzības plānus.

RĪGA, 5. decembris — Sputnik. NATO valstīm izdevies apstiprināt atjaunoto Baltijas aizsardzības plānu samitā Londonā, preses konferencē Londonā informēja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Plāni par to, kā aizsargāt dažādas alianses daļas, periodiski tiek pārskatīti un atjaunoti. Šodien mēs apstiprinājām atjaunoto aizsardzības plānu Baltijas reģionam un Polijai. Esmu par to gandarīts – tas liecina, ka esam spējīgi iet uz priekšu," viņš apliecināja žurnālistiem.

Iepriekš Turcijas prezidents Tajips Erdogans paziņoja, ka Turcija atteiksies atbalstīt NATO plānus Baltijas valstu un Polijas aizsardzībai, ja alianse neatzīs par teroristiskām organizācijām kurdu vienības, kas rada draudus Ankarai.

Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган обращается к своим сторонникам в городе Усаке - Sputnik Latvija
Turcijas prezidents ieteica Makronam "pārbaudīt savas smadzenes"

NATO samitā dalībvalstu līderi nodemonstrēja politisko vienotību, aģentūrai LETA pastāstīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, vēsta TVNet.

"Daudzi gaidīja drāmu, bet notika taisni otrādi. Ņemot vērā aizvadīto nedēļu laikā izskanējušos viedokļus, ka NATO samita laikā varētu būt gaidāmi nepatīkami pārsteigumi, pārsteigums varētu būt tas, ka samits noritēja atklātā, konstruktīvā un pozitīvā gaisotnē. Turklāt visi lēmumi, kas bija jāapstiprina, tika apstiprināti bez diskusijām," atklāja Rinkēvičs.

Jautāts, kā noritēja pārrunas ar Turcijas prezidentu, Rinkēvičs paskaidroja, ka nav šaubījies – risinājums tiks atrasts.

"Pārskatītie plāni tika apstiprināti, politiskie šķēršļi ir noņemti, tiks pabeigtas formalitātes un mēs varēsim ļoti mierīgi dzīvot tālāk un darboties režīmā, kāds būs paredzēts attiecīgajos plānošanas dokumentos," sacīja ministrs.

Ziņu lente
0