Renārs Kaupers: mūzikai ir jāturas virs robežām

© Sputnik / Evgeniya Novozenina / Pāriet pie mediju bankasЛидер и вокалист латышской рок-группы Brainstorm Ренарс Кауперс
Лидер и вокалист латышской рок-группы Brainstorm Ренарс Кауперс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas grupa Brainstorm cenšas ieņemt apolitisku pozīciju, pastāstīja tās solists Renārs Kaupers.

RĪGA, 28. novembris – Sputnik. Mūziķiem derētu turēties tālāk no politikas, paziņoja grupas Brainstorm (Latvijā pazīstama kā "Prāta vētra") solists Renārs Kaupers radio Baltkom ēterā.

Šādi viņš reaģēja uz jautājumu par iebraukšanas aizliegumu Latvijā Krievijas mūziķiem.

"Tā ir ļoti jutīga tēma, taču mūziķi savā jomā dara savu lietu. Mēs cenšamies būt apolitiski šādos jautājumos. Mūsdienās pasaule ir ļoti sarežģīta, ļoti sadalīta informatīvajos laukos. Mums liekas, ka mūzikai, mākslai, sportam ir jāturas virs robežām," pateica viņš.

Tāpat Kaupers norādīja, ka mūzikai ir jāvieno cilvēki un jāpilda veidojošā funkcija sabiedrībā.

"Piemēram, mēs bijām Kaļiņingradā, un meitenīte mums iedeva mazu papīra lapiņu, uz kuras bija rakstīts: "Liels paldies jums, ka jūs esat, jo jūs esat un es esmu." Tā ir ļoti nopietna vēstule, jo cilvēkam bija šaubas par to, vai ir vērts turpināt dzīvot. Viņa uzrakstīja, ka mūzikā atrada glābiņu. Un tu saproti, cik svarīgs spēks noslēgts mūzikā. Kā sacīja dižais latviešu dzejnieks Imants Ziedonis: "Laiki nav svarīgi. Svarīgs ir tikai cilvēks"," pastāstīja mūziķis.

Pagājušajā pavasarī Latvijas sociālo tīklu lietotāji kritizēja Brainstorm par albuma Wonderful Day iznākšanu Krievijā. Materiālu albumam kolektīva dalībnieki veidoja un ierakstīja rudens tūres laikā Krievijā 2017. gada beigās, un tajā iekļuva četras dziesmas krievu valodā, piecas dziesmas angļu valodā, kā arī viena dziesma latviešu valodā.

Солист латвийской рок-группы BrainStorm Ренарс Кауперс - Sputnik Latvija
Brainstorm: krievi un latvieši draudzējas, nav nekādas apspiešanas Latvijā

Latvijas ĀM 1. novembrī pasludināja par persona non grata Krievijas mūziķi un izpildītāju Grigoriju Ļepsu. Dziedātājam aizliegts iebraukt Latvijā "uz nenoteiktu laiku".

Federācijas Padomē Latvijas ĀM lēmumu aizliegt Ļepsam iebraukt valstī nosauca par "nejēdzīgu un smieklīgu". FP Starptautisko lietu komitejas loceklis Oļegs Morozovs paziņoja, ka "Ļepss var patikt ikvienam, tostarp Latvijas skatītājam, savukārt "šūt klāt" politiku mākslai ir pēdējā lieta, kas jādara".

Latvijā melnajā sarakstā iekļuva arī Josifs Prigožins un Valērija, Oļegs Gazmanovs, Josifs Kobzons, Ivans Ohlobistins un Mihails Porečenkovs.

Ziņu lente
0