Satiksmes ministrija nevar noteikt taksometru tarifa griestus Rīgā

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasРабота международного аэропорта "Рига"
Работа международного аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas lidostā nebūs taksometru tarifa griestus, jo to nav iespējams aprēķināt pareizi, pašlaik pietiek ar taksometru kompāniju īpašas pakalpojumu sniegšanas kārtības ieviešanu, uzskata Satiksmes ministrijā.

RĪGA, 22. novembris — Sputnik. Nav iespējams noteikt taksometru tarifa griestus Rīgā – pārvadājumu biznesā strādā dažādu organizācijas formu kompānijas, tās dažādi maksā nodokļus un aprēķina izdevumus, paziņojis Satiksmes ministrijas Autotransporta departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns Latvijas Radio 4 programmā.

"Jā, griestus nav, jo taksometru biznesā pastāv ļoti dažādas uzņēmējdarbības formas - no individuālā komersanta ar vienu vai divām mašīnām līdz lielajai akciju sabiedrībai. Katrs aprēķina izdevumus pēc savas sistēmas. Tāpēc nav iespējams noteikt vienotu formulu, kā aprēķināt tarifa apakšējo un augšējo robežu," sacīja Vectirāns.

Такси - Sputnik Latvija
Nosauktas galvaspilsētas ar lētāko taksometru no lidostas līdz pilsētas centram

Pēc viņa vārdiem, kopumā situācija ar taksometru pārvadājumiem Rīgā ir ievērojami uzlabojusies. "Mēs kontrolējam situāciju Rīgas lidostā. Tur situācija ir pilnīgi uzlabojusies. Par to mums stāsta arī paši taksisti, kuri saņēmuši speciālas licences," norāda departamenta direktors.

Resora pārstāvis to sauc nevis par "pastiprinājumu, bet par speciālas kārtības ieviešanu īpašās vietās".
"Lidosta ir tāda vieta, kur ierodas pasažieri, kuri nepārzina situāciju. Mums ir ļoti liberāla politika, kad katrs pārvadātājs var noteikt savu tarifu - naktī, dienā, korporatīvajiem klientiem... Tas viss nav saprotams cilvēkiem, kuri nepārzina mūsu situāciju, kuri neizmanto mūsu taksometrus," skaidro Satiksmes ministrijas pārstāvis.

Kā iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, kopš 15. septembra taksometru pakalpojumu sniegšana lidostā "Rīga" ir nopietni ierobežota: gaisa ostu atļauts apkalpot tikai automobiļiem, kas nav vecāki par pieciem gadiem, savukārt salonam ir jābūt pielāgotam invalīdiem un bērniem. Tāpat kompānijām ir jānodrošina taksometru pakalpojumi pat tajā laikā, kad lidostā ir zema lidojumu intensitāte.

Tāpat tiem, kas vēlas strādāt lidostā, jānodrošina norēķini ar Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētiem dokumentiem, kuri apstiprina priekšapmaksu. Šādus dokumentus turpmāk dēvēs par vaučeriem, tajos būs norādīta noteikta brauciena cena no lidostas, piemēram, uz Rīgas centru. Vaučera iegāde nozīmēs, ka pasažieris drīkst izmantot noteiktas taksometru kompānijas pakalpojumus.
Jaunu taksometru pārvadājumu noteikumus 2019. gada 27. augustā apstiprināja Ministru kabinets.

Ziņu lente
0