Nosauktas galvaspilsētas ar lētāko taksometru no lidostas līdz pilsētas centram

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aviobiļešu rezervācijas servisa eksperti izpētīja taksometra brauciena cenu no gaisa ostas līdz centram 140 pasaules galvaspilsētās. Tika analizētas cenas, kas ir norādītas lidostu oficiālajos portālos.

RĪGA, 28. oktobris – Sputnik. Maskavā taksometrs no lidostām līdz pilsētas centram maksā desmit reizes lētāk nekā Tokijā, un divas reizes lētāk nekā Parīzē, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz momondo.ru.

Servisa eksperti izpētīja taksometra brauciena cenu no gaisa ostas līdz centram 140 pasaules galvaspilsētās. Tika analizētas cenas, kas ir norādītas lidostu oficiālajos portālos.

Izrādījās, ka šāda brauciena vidējā cena sastāda aptuveni 1700 rubļu (25 eiro), savukārt vidējais attālums no lidostas līdz pilsētai ir 21 kilometrs.

Visdārgākais taksometrs ir Tokijā. Lai nokļūtu tur no starptautiskās lidostas Narita, kas 70 kilometru attālumā no Japānas galvaspilsētas centra, nāksies iztērēt 14,2 tūkstošus rubļu (200 eiro).

Taksometru stāvvieta Rīgas lidostā - Sputnik Latvija
"Iedeva pat čeku": taksometra pasažieri samaksāja 73 eiro par braucienu līdz Jūrmalai

Cenas no Oslo un Reikjavīkas lidostām, kuras ierindojušās attiecīgi otrajā un trešajā vietā, ir divas reizes zemākas. Tūristiem nāksies samaksāt 7,1 tūkstoti rubļu (100 eiro). Nedaudz mazāk, 6,4 tūkstošus rubļu (90 eiro), maksā brauciens no gaisa ostām līdz Nicas, Londonas un Vašingtonas centram. Septītajā un astotajā vietā ierindojās Parīzes un Seulas lidostas – Šarla de Golla lidosta un Inčhonas lidosta. Ceļš no tām līdz pilsētai maksā no trim līdz četriem tūkstošiem rubļu (42-56 eiro).

Maskava kopā ar Hanoju, Abū Dabī, Singapūru un Velingtonu ierindojusies 55. vietā. Eiropas valstu reitingā Krievijas galvaspilsēta atrodas tieši pa vidu, blakus Prāgai, Bratislavai un Belgradai. Taksometra brauciena cena no lidostas šajās pilsētās ir ap 20 eiro. Tas ir desmit reizes lētāk nekā Tokijā, un piecas reizes mazāk nekā izmaksas par taksometru Reikjavīkā vai Oslo.

Viszemākā brauciena cena no lidostas līdz galvaspilsētai ir atzīmēta Taškentā – 142 rubļi (2 eiro). Nedaudz dārgāk līdz centram varēs nokļūt Dušanbe – par 213 rubļiem (3 eiro), savukārt līdz Bandžulas vai Katmandu centram – par 285 rubļiem (4 eiro).

Ziņu lente
0