Politika

"Normandijas četrinieka" līderi vienojušies par tikšanos

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Франции Эммануэль Макрон, президент РФ Владимир Путин, канцлер Германии Ангела Меркель (слева направо), архивное фото
Президент Франции Эммануэль Макрон, президент РФ Владимир Путин, канцлер Германии Ангела Меркель (слева направо), архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas, Ukrainas un Francijas prezidenti, kā arī Vācijas kancelere vienojušies par tikšanos "Normandijas formātā". Tikšanās gaitā tiks apspriesta situācija Ukrainā.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Ukrainas valsts vadītājs Vladimirs Zeļenskis, Francijas līderis Emanuels Makrons un Vācijas kanclere Angela Merkele tiksies "Normandijas formātā" 9.decembrī Parīzē. Par to aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Vācijas valdības pārstāvis.

Pārrunu datumu apstiprinājusi arī Elizejas pils un Ukrainas prezidenta ofiss. Kijevā atklāja, ka lēmums pieņemts pēc Vladimira Zeļenska telefona sarunas ar Emanuelu Makronu.

Глава Донецкой народной республики Денис Пушилин - Sputnik Latvija
Intervija
Doņeckas republikas vadītājs: diez vai Kijeva izpildīs "Šteinmeiera formulas" prasības

Ukrainas prezidentam tās būs pirmās pārrunas "Normandijas formātā" un pirmā personīgā tikšanās ar Putinu.

Krievijas vadība vēl nav sniegusi komentārus par minēto informāciju.

Tā saucamais "Normandijas formāts" pārrunām par situāciju Ukrainā pastāv kopš 2014.gada jūnija. Toreiz pasākumos, kas bija veltīti sabiedroto bruņoto spēku desanta Normandijā 70.gadadienai, Krievijas, Ukrainas, Francijas un Vācijas valstu vadītāji pirmo reizi apsprieda konflikta noregulēšanu Donbasā. Kopš tā laika notikusi virkne tālruņa sarunu un tikšanās augstākajā līmenī, kā arī valstu ārlietu ministru apspriedes.

Ziņu lente
0