Ukraina anonsējusi vilciena maršruta Kijeva – Rīga pagarināšanu līdz Tallinai

© Sputnik / СтрингерПоезд на железнодорожном вокзале в Киеве
Поезд на железнодорожном вокзале в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārmaiņu sarakstā, kuras gaidāmas Ukrainas infrastruktūras un transporta shēmā, iekļauts punkts par "četru galvaspilsētu" vilciena maršruta pagarināšanu.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Ukrainas Infrastruktūras ministrija publicējusi savā portālā paziņojumu par "četru galvaspilsētu" vilciena maršruta Kijeva – Minska – Viļņa – Rīga pagarināšanu 2020. gadā līdz Igaunijas galvaspilsētai, vēsta rus.err.ee ar atsauci uz Ukrainas infrastruktūras ministra Vladislava Krikļija uzstāšanos prezentācijas To do list laikā.

To do list – tas ir pārmaiņu saraksts, kuras tiek plānotas Ukrainas infrastruktūras un transporta jomā nākamo piecu gadu laikā.

"Četru galvaspilsētu" vilcienu maršrutā Kijeva – Minska – Viļņa – Rīga Ukrainas dzelzceļa kompānija palaida 2018. gada 28. septembrī. Jau 2017. gada vasarā bija plāni iekļaut maršrutā arī Tallinu, taču šī iecere joprojām nav īstenota.

Дизельный поезд АО Pasažieru vilciens  на Рижском железнодорожном вокзале - Sputnik Latvija
Latvijai nav vajadzīgi vilcieni līdz Viļņai un Tallinai

2019. gada maijā vilciens kursēja 8 vagonu sastāvā, taču to aizpildījums sastādīja vien 64%, dažu mēnešu laikā "četru galvaspilsētu" maršruta popularitāte palielinājās, un šī gada augustā vilciena sastāvā tika iekļauti 10 vagoni, kuru aizpildījums sastādīja virs 85%. Vilcienā ir deviņi kupeju vagoni un viens paaugstināta komforta vagons.

Iepriekš Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands paziņoja, ka nav nepieciešamības atjaunot vilcienu satiksmi no Rīgas uz Viļņu un Tallinu zemā pieprasījuma pasažieru vidū dēļ.

Viņš norādīja, ka patlaban Lietuvas dzelzceļu pasažieru pārvadātājs sniedz pakalpojumus nelielā Latvijas teritorijas daļā – no Lietuvas robežas līdz Daugavpilij. Pirms dažiem gadiem tika apspriests jautājums par vilciena maršruta atjaunošanu no Rīgas uz Viļņu, taču eksperti nonāca pie secinājuma, ka šī iecere nevar kļūt par veiksmīgu biznesa projektu gan ātruma, gan nelielā pasažieru skaita dēļ.

"Pasažieru vilciens" vilcieni iebrauc Igaunijas teritorijā līdz stacijai "Valga". Šajā gadījumā Latvijas un Igaunijas pārvadātāju grafiki ir saskaņoti tā, lai pasažieri varētu braukt ar pārsēšanos, taču, saskaņā ar Satiksmes ministrijas datiem, šo iespēju izmanto ļoti neliela pasažieru daļa.

Tostarp no nākamā gada pavasara Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic grasās palielināt reisu skaitu no Rīgas uz Viļņu un Tallinu. Reisu skaits no Rīgas uz Viļņu tiks palielināts līdz 39 reisiem nedēļā esošo 34 vietā. Reisu skaits uz Tallinu pieaugs līdz 16, kas sastādīs 2-3 reisus katru dienu, pret 11 reisiem nedēļā šobrīd.

Ziņu lente
0