"Latvija krīt bezdibenī": Jurkāns uzskata, ka varasiestādes pārspīlējušas ar rusofobiju

© Sputnik / Sergey MelkonovЯнис Юрканс
Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visa krieviskā dēmonizēšana Latvijā pārtapusi groteskā: bijušais ĀM vadītājs Jānis Jurkāns ir neizpratnē sakarā ar ieceļošanas aizliegumu Krievijas dziedātājam Grigorijam Ļepsam.

RĪGA, 4. novembris – Sputnik. Bijušais Latvijas ĀM vadītājs Jānis Jurkāns radio Baltkom intervijā atzinās, ka, pēc viņa domām, Latvijas varasiestāžu izlēcieni ievelk Latviju bezdibenī. Par apspriešanas tēmu kļuva aizliegums ieceļot Latvijā Krievijas izpildītājam Grigorijam Ļepsam.

Jurkāns uzskata, ka Latvijas varasiestādes stipri pārspīlē ar rusofobiju. Viņš pateica, pat ja pats Romas pāvests būtu krievs, arī viņam būtu aizliegts ieceļot Latvijā.

"Latvija krīt bezdibenī. Notiek visa krieviskā dēmonizēšana. Kad pa rokai nav citu instrumentu, velk ārā šo. Ja Romas pāvests būtu krievs, arī viņu Latvijā pasludinātu par persona non grata," paziņoja bijušais ministrs.

Piektdien, 1. novembrī, Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča lapā Facebook parādījās informācija, ka Krievijas pilsonis Grigorijs Lepsveridze iekļauts nevēlamo personu sarakstā Latvijas Republikā. Tas nozīmē, ka Ļepss vairs nevarēs koncertēt Latvijā.

2020. gada februārī Ļepsam bija ieplānota koncertu sērija Latvijā, taču pēc informācijas par to, ka māksliniekam liegta iebraukšana Latvijā, biļešu pārdošana apturēta.

Григорий Лепс - Sputnik Latvija
Kāpēc Grigorijs Ļepss nav melnajā sarakstā? ĀM nav kam pieķerties, IeM gaida signālu

Komentējot situāciju intervijā LTV7 krievu programmā, dziedātājs pavēstīja, ka viņam ir ļoti žēl, ka tā iznācis. Taču visvairāk dziedātājs skuma, ka cilvēki vairs nevarēs atnākt uz viņa koncertiem. Pie tam viņš uzsvēra, ka nekustamā īpašuma Latvijā viņam nav.

Iepriekš vēstīts, ka jūlija beigās ap Grigoriju Ļepsu izcēlās skandāls. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns pārmeta iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam nepiedienīgu uzvedību, jo viņš apmeklējis Ļepsa koncertu Jūrmalā.

Pēc Bordāna domām, tāda rīcība esot pazemojusi Latvijas valsti. Viņš atgādināja valdībai, ka Ļepss iekļauts melnajā sarakstā Lietuvā, un nolēma, ka ar to pietiek līdzīgām sankcijām no Latvijas puses. Toreiz Bordānu atbalstīja tikai publicists Otto Ozols.

Ziņu lente
0