Politika

Grigorijam Ļepsam aizliegta iebraukšana Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovГригорий Лепс
Григорий Лепс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar valsts drošības iestāžu vērtējumu Krievijas dziedātājs Grigorijs Ļepss pasludināts par persona non grata Latvijā.

RĪGA, 2. novembris — Sputnik. Grigorijam Ļepsam aizliegta iebraukšana Latvijā, informēja valsts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā lapā Facebook.

"Pamatojoties uz valsts drošības iestādes izvērtējumu un Imigrācijas likuma 61. panta 2. daļu, esmu pieņēmis lēmumu par Krievijas Federācijas pilsoņa Grigorija Lepsveridzes iekļaušanu Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstā, nosakot liegumu ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku," informēja politiķis.

Iepriekš vēstīts, ka jūlija beigās ap Grigoriju Ļepsu izcēlās skandāls. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns pārmeta iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam nepiedienīgu uzvedību, jo viņš apmeklējis Ļepsa koncertu Jūrmalā.

Pēc Bordāna domām, tāda rīcība esot pazemojusi Latvijas valsti. Viņš atgādināja valdībai, ka Ļepss iekļauts melnajā sarakstā Lietuvā, un nolēma, ka ar to pietiek līdzīgām sankcijām no Latvijas puses. Toreiz Bordānu atbalstīja tikai publicists Otto Ozols.

Jāpiebilst, ka neviens Bordāna un Ozola prasības neatbalstīja – ne sabiedrība, ne citi politiķi. Tolaik arī Latvijas ĀM neatbalstīja azliegumu iebraukšanai.

Григорий Лепс - Sputnik Latvija
Kāpēc Grigorijs Ļepss nav melnajā sarakstā? ĀM nav kam pieķerties, IeM gaida signālu

Latvijas ārlietu ministra padomnieks Mārtiņš Drēģeris pastāstīja, ka ārlietu ministrs var iekļaut cilvēku melnajos sarakstos, ja viņš ir Latvijai nevēlams, vai ir pamats domāt, ka viņš apdraud valsts vai sabiedrisko drošību. Taču Grigirojam Lepsam "piekasīties" neizdodas, nav iespējams arī attiecināt pret viņu nevienu no minētajiem punktiem.

Savukārt iekšlietu ministrs atzīmēja, ka viņam nav tiesiska pamata iekļaut Lepsu melnajā sarakstā – šim nolūkam vajadzīgs kompetentu iestāžu signāls.

Uz skandālu asi reaģēja producents Josifs Prigožins no Krievijas, kurš iekļauts Latvijas "melnajā sarakstā" kopš 2014. gada. viņš uzskata, ka Latvijas valdība īsteno atsevišķas diskriminācijas politiku pret Krievijas māksliniekiem pēc nacionalitātes un aicināja kolēģus nākamreiz vienkārši atteikties no brauciena uz Latviju un paskatīties, kas notiks.

Ziņu lente
0