Uz tankkuģa Nahodkas ostā nodārdējis sprādziens, uz kuģa ir bojāgājušie

© Sputnik / Игорь Онучин / Pāriet pie mediju bankasПорт Находка
Порт Находка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāki tankkuģa "Zaliv Amerika" ekipāžas locekļi gājuši bojā pēc gāzes sprādziena uz kuģa Nahodkas pilsētas ostā Tālajos Austrumos.

RĪGA, 2. novembris — Sputnik. Sestdien, 2. novembrī uz  tankkuģa "Zaliv Amerika" kravas klāja noticis gāzes un gaisa maisījuma sprādziens. Incidentā cietuši ekipāžas locekļi, trīs cilvēki gājuši bojā, vēsta Sputnik Igaunija.

Provizoriskie dati liecina, ka divi cilvēki gājuši bojā notikuma vietā, vēl viens cilvēks izmests aiz borta – viņš pazudis zem ūdens ekipāžas un glābēju acu priekšā, aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Jūras un upju transporta federālās aģentūras pārstāvis.

Internetā publicēts video ieraksts ar tankkuģi "Zaliv Amerika" Nahodkas ostā. To publicējis vietējais izdevums VL.ru. Ierakstā redzams, ka no tankkuģa augšējā klāja paceļas balti dūmi.

Uz tankkuģa Nahodkas ostā nodārdējis sprādziens
Uz tankkuģa Nahodkas ostā nodārdējis sprādziens, uz kuģa ir bojāgājušie - Sputnik Latvija
Uz tankkuģa Nahodkas ostā nodārdējis sprādziens

Uz tankkuģa atradās 12 cilvēki. Patlaban kuģim nogrimšana nedraud, izdevies novērst naftas produktu noplūdes risku. Visi uzliesmojuma avoti ir likvidēti.

Tiek noskaidroti notikuma apstākļi. Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu saskaņā ar pantu par jūras transporta ekspluatācijas un kustības drošības noteikumu pārkāpumu, kuru rezultātā gājuši bojā divi vai vairāki cilvēki.

Vietne MarineTraffic informē, ka tankkuģis "Zaliv Amerika" būvēts 1989.gadā, tā tonnāža – 3,3 tūkstoši tonnu.

Ziņu lente
0