Viņš uzdziedāja Latvijas prezidentam: kā latviešu valoda atnesa slavu japānim

© Youtube / Masaki NakagawaЯпонец Масаки Накагава спел для Левитса в Токио
Японец Масаки Накагава спел для Левитса в Токио - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi sapņo aizbraukt prom no Latvijas uz citām valstīm, taču ir arī tie, kas no šīm citām valstīm vēlas pārcelties uz Latviju. Un te galvenais ir mācēt latviešu valodu.

RĪGA, 27. oktobris – Sputnik. Divdesmit deviņus gadus vecais Japānas iedzīvotājs Masaki Nagava jau ir plaši pazīstams Latvijā. Viņš ne vien dzied latviešu dziesmas, bet arī pats mēģina sacerēt kaut ko jaunu latviešu valodā.

Latvijas prezidentam Egilam Levitam un viņa sievai Andrai, viņu vizītes laikā Japānā, Nagava sarīkoja nelielu solo koncertu Latvijas vēstniecībā Tokijā, vēsta Tvnet.lv.

Svinīgās pieņemšanas ceremonijas laikā jaunietis izpildīja paša sacerētu dziesmu "Tokijas gaismas".

Puisi jau tā aicina uz Latvijas radio un televīziju. Taču tagad viņam izdevies uzstāties paša prezidenta priekšā.

Turklāt jaunietis nav tikai dzirdējis par Latviju. Viņš jau vairākas reizes ir viesojies valstī. Pirms pieciem gadiem viņš atbrauca pirmo reizi kā tūrists. Pēc tam atrada veidu atbraukt mācīties šeit apmaiņas programmā. Un rezultātā 2015. gadā pavadīja Latvijā septiņus mēnešus – mācījās, iepazina latviešu kultūru un vēsturi, kā arī stāstīja Latvijas studentiem par Japānu.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Masaki Nakagawa (@masaki.lv)

2017. gadā Masaki publicēja video YouTube vietnē, kurā nodziedāja Renāra Kaupera dziesmu "Mana dziesma". Divu gadu laikā video noskatījās vairāk nekā 161 tūkstoti reižu. Taču šī dziesma nekļuva par vienīgo. Savā kanālā japānis jau ir publicējis vairāk nekā 40 ierakstu.

Japānis tagad ir biežs viesis Latvijā. Taču viņš atzīstas, ka vēlētos būt nevis vienkārši viesis, bet gan Latvijas iedzīvotājs. Pēc Masaki sacītā, mūsu valstī viņam patīk cilvēki, kultūra, ēdiens – absolūti viss.

Ziņu lente
0