Šaušanai gatavs: "Azov" gatavo siltu tikšanos Zeļenskim Mariupolē

© AFP 2023 / Sergei SupinskyСторонники украинского радикального движения "Правый сектор"
Сторонники украинского радикального движения Правый сектор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas spēka struktūras informēja, ka "Azov" kaujinieki gatavo iespējamas bruņotas provokācijas pirms Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska vizītes Mariupolē.

RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Ukrainas nacionālistiskās vienības "Azov" kaujinieki plāno provokācijas ar šaujamieročiem Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska vizītes laikā Mariupolē. Par to, ka radikāļi gatavojas "silti" sagaidīt prezidentu, informēja Pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas Tautas milicija, vēsta Sputnik Igaunija.

"Patlaban radikāļi no nacionālistiskā grupējuma "Azov" gatavo virkni provokāciju, tostarp arī ar ieročiem, investīciju foruma laikā, kurā ieplānojis piedalīties Zeļenskis," Tautas milicijas izlūkošanas datus publiskoja Doņeckas ziņu aģentūra.

Pasākums, kurā piedalīsies Vladimirs Zeļenskis un Ukrainas premjerministrs Aleksejs Gončaruks, notiks Mariupolē 29. oktobrī. Pagaidām nav saņemtas ziņas, kādas tieši akcijas gatavo kaujinieki.

Taču, spriežot pēc drošības pasākumiem, ko veic Kijeva pirms Zeļenska brauciena uz Mariupoli, iespējams pieļaut, ka radikāļi neaprobežosies tikai ar lozungiem un neapmierinātības paušanu vārdos.

Piemēram, saskaņā ar DTR Tautas milicijas avotu datiem, Mariupolē jau sākusies kaujinieku apvienotās vienības pārvietošana. To veido karavīri no Ukrainas Nacionālās gvardes 21.brigādes un 16.operatīvā pulka kareivjiem.

Iepriekš pulka "Azov" kaujinieki pauda savu neapmierinātību ar Zeļenska ieceri spert praktiskus soļus, lai īstenotu Minskas protokolu punktus Donbasā.

Новобранцы батальона «Азов» - Sputnik Latvija
Bataljons "Azov", terorakts Jaunzēlandē un Latvija. Ļoti ciešas attiecības

Piemēram, radikāļi kategoriski iebilst pret UBS vienību atvilkšanu no spēku saskarsmes līnijas Petrovskoje un Zolotoje rajonā. Viņi apņēmušies ieņemt ukraiņu karavīru pozīcijas, ko viņi pamestu pēc atbilstošas pavēles.

Maskavā minēto situāciju uzskata par Ukrainas tagadējās varas bezpalīdzības demonstrāciju. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pauda, ka tas liek apšaubīt "Normandijas četrinieka" samita organizācijas nepieciešamību.

"Kijeva nesper nekādus soļus samita organizācijai "Normandijas formātā," konstatēja Kremļa pārstāvis, komentējot Zeļenska apgalvojumu par to, ka Ukraina esot izpildījusi visus noteikumus un vairs neesot nekādu kavēkļu, kas neļautu organizēt "Normandijas četrinieka" tikšanos.

Ziņu lente
0