Vanaga: algu palielinājuma labad pedagogi ir gatavi nestandarta protesta akcijām

© Sputnik / Sergey MelkonovПредседатель Латвийского профсоюза работников образования и науки Инга Ванага
Председатель Латвийского профсоюза работников образования и науки Инга Ванага - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība gaidīs līdz martam algu palielinājuma grafika saskaņošanu, pretējā gadījumā sāksies protesta akcijas, tostarp, iespējams, arī nestandarta protesti, paziņoja arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga.

RĪGA, 25. oktobris – Sputnik. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome 24. oktobra sēdē pieņēma lēmumu nerīkot šobrīd protesta akcijas un pagaidīt līdz nākamā gada martam.

"Padome izlēmusi, ka pirmais solis – tas ir kompromiss, ja tas netiks panākts, tad tiks īstenots protesta akciju rīkošanas plāns," pastāstīja Sputnik Latvija arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Председатель Латвийского профсоюза работников образования и науки Инга Ванага  - Sputnik Latvija
Pēkšņi nauda atradusies: vai mediķi un skolotāji saņems konfiscētos 29 miljonus eiro

Viņa paskaidroja, ka valdības un Saeimas pārstāvji apsolīja martā sēsties pie pārrunu galda un apspriest pedagogu algu palielinājuma grafiku, tādēļ šogad nolemts nerīkot akcijas.

"Taču ja martā netiks atrasta nauda (algu palielinājumam – red.), tad būs protesta akcijas. Šis lēmums paliek spēkā. Tie būs vai nu piketi, vai nu streiks, pagaidām mēs neesam balsojuši par konkrētu formu," pastāstīja Vanaga.

Pēc viņas teiktā, tiek apspriestas arī nestandarta protesta formas, ne tādas, pie kurām jau ir pieraduši politiķi un sabiedrība, un kurām maz pievērš uzmanību. Taču kas tie varētu būt par pasākumiem, Vanaga nepastāstīja – šis jautājumus vēl tiks apspriests.

Ванага: педагоги готовы пойти на нестандартные акции ради повышения зарплат
Ziņu lente
0