Lielākā pensija Latvijā – 19400 eiro

© Pixabay / bstruppПожилые мужчины на отдыхе
Пожилые мужчины на отдыхе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākās pensijas Latvijā sastāda summas no 9000 līdz 19 400 eiro, paziņoja labklājības ministre Ramona Petraviča.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Lielākā pensija Latvijā sastāda 19400 eiro, labklājības ministre Ramona Petraviča pastāstīja Saeimas Budžeta un finanšu komisijas sēdē, vēsta Dienas Bizness.

Viņa atklāja, ka lielākās pensijas valstī sastāda summas no deviņiem tūkstošiem eiro.

Patlaban Labklājības ministrija analizē, kā sociālo budžetu ietekmē 90.gados atceltie sociālo iemaksu griesti. Petraviča konstatēja, ka persona, kas patlaban saņem pensiju 19 tūkstošu eiro apmērā, tolaik, domājams, nodrošinājis daudz mazākas iemaksas.

Cienījama vecuma vīrieši atpūtā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bagātākais Latvijas pensionārs vadījis bankrotējušu uzņēmumu

Iepriekš politiķe pauda viedokli, ka bagātos pensionārus nāktos aplikt ar paaugstinātu nodokli, un atgādināja, ka valstī ir cilvēki, kuru pensija nepārsniedz 63 eiro, un "tas nav normāli".

"Mēs esam par to jau skatījušies, ka varbūt tām lielajām pensijām varētu būt nodoklis nevis 20%, bet 50%, jo mums ir arī tie, kas pensijās saņem daudzus tūkstošus, un arī viņi maksā to nodokli tāpat kā tas, kas saņem 300 eiro," savu ieceri telekanāla "RigaTV24" programmā "Kārtības rullis" izklāstīja Petraviča.

Politiķe norādīja, ka vidējais pensijas apmērs valstī sastāda 367 eiro, aptuveni puse pensionāru saņem  250-350 eiro. Un tikai 2% pensionāru Latvijā saņem vairāk nekā 1000 eiro.

Ziņu lente
0