Politika

Vladimirs Putins paziņoja: Krievija un Turcija panākušas izšķirošu vienošanos

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время встречи на полях саммита БРИКС
Президент РФ Владимир Путин и президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время встречи на полях саммита БРИКС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava un Ankara vienojās, ka trešdien rajonā ārpus Turcijas operācijas zonas ienāks Krievijas kara policija un Sīrijas karavīri.

RĪGA, 23. oktobris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc vairāk nekā sešas stundas ilgas sarunas ar Turcijas valsts vadītāju Redžepu Tajipu Erdoganu pavēstīja, ka Maskava un Ankara vienojušās vairākos punktos par situāciju Sīrijas ziemeļos, vēsta RIA Novosti.

Krievijas līderis uzsvēra, ka vienošanās ir "ļoti svarīga, pat izšķiroša".

"Lēmumi (..) ļaus atrisināt visai aso situāciju, kas patlaban izveidojusies pie Sīrijas un Turcijas robežas," teica Putins.

Pašu memorandu pēc tikšanās nolasīja abu valstu ārlietu ministri – Sergejs Lavrovs un Mevluts Čavušoglu.

Cita starpā Maskava un Ankara vienojās, ka trešdien pusdienas laikā rajonā ārpus Turcijas operācijas zonas ienāks Krievijas kara policija un Sīrijas karavīri. Viņi atbalstīs kurdu atbrīvošanās spēku vienību un viņu bruņojuma izvešanu par 30 kilometriem tālāk no robežas. Tā jānoslēdz 150 stundu laikā.

Военнослужащий сирийской армии в районе Алеппо - Sputnik Latvija
Viedoklis
Turcijas operācija Sīrijā: viss ir pret Erdoganu

No šī brīža sāksies kopīgas Krievijas un Turcijas patruļas 10 kilometru dziļumā no robežas uz rietumiem un austrumiem no operācijas "Miera avots" rajona, izņemot Kamišli pilsētu.

Memorands paredz, ka kurdu vienības tiks izvestas no Manbidžas un Telrifatas. Tāpat prezidenti apstiprināja apņemšanos saglabāt Sīrijas teritoriālo vienotību un Turcijas nacionālo drošību, kā arī pauda atbalstu Adanas līgumam. Jāpiebilst, ka Krievijas un Turcijas memorands paredz pasākumus ar mērķi novērst teroristu nokļūšanu pāri Sīrijas un Turcijas robežai un veicināt bēgļu drošu un brīvprātīgu atgiešanos.

Ziņu lente
0