Lielbritānija neapstiprināja Brexit vienošanās

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasРеферендум в Британии по сохранению членства в ЕС
Референдум в Британии по сохранению членства в ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parādījusies informācija par to, ka britu parlamentārieši atkal nav ieklausījušies premjerministra Borisa Džonsona lūgšanās un nevienojās par Brexit nosacījumiem.

RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Sestdien, 19. oktobrī, Lielbritānijas parlamentam bija jānobalso par Brexit vienošanos, ko iepriekš Briselē atbalstīja Eiropas Savienības valstis.

Taču kārtējo reizi mēģinājums izgāzās. Par spīti premjerministra Borisa Džonsona aicinājumiem, deputāti pieņēma grozījumu, ko iesniedza Olivers Letvins. Saskaņā ar to, premjeram līdz plkst. 23:00 pēc Londonas laika bija jāpalūdz Brexit atlikšana. Par to, lai vērstos ES pēc Brexit atlikšanas, izteicās 322 Kopienu palātas deputāti, pret – 306, vēsta RIA Novosti.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Latvija nespēs jūs aizstāvēt: Rinkēvičs atgādināja latviešiem par Brexit sekām

Džonsons paziņoja, ka neapspriedīs ar ES atlikšanu un nekāds likums neliks viņam to izdarīt. Premjers uzsvēra, ka izdarīs visu, kas būs viņa spēkos, lai Lielbritānija izstājas no ES 31. oktobrī un ķeras klāt iekšējām problēmām.

Letvina grozījums ir "drošības spilvens" "bezvienošanās Brexit" pretiniekiem. Tas ļauj deputātiem atturēties no vienošanās pieņemšanas līdz brīdim, kad tiks pieņemts attiecīgs likums un izstāšanās iespēja no ES bez vienošanās būs pilnībā izslēgta. Grozījuma pieņemšana ir saistīta ar bažām, ka kaut kādi negaidīti notikumu pavērsieni traucēs civilizētai Lielbritānijas iziešanai no ES, un valsts burtiski izkritīs no Savienības 31. oktobrī.

Gaidāms, ka britu parlamentārieši turpinās debates par šo tēmu pirmdien, 21. oktobrī. Par to paziņoja Kopienu palātas līderis Džeikobs Rīss-Mogs.

Ziņu lente
0