Dietologi nosaukuši produktus, kurus "vispār nedrīkst ēst"

CC0 / unsplash / Мясная продукция
Мясная продукция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Produkti, uz kuru etiķetēm ir tādi uzraksti, kā "ar zemu kaloriju saturu", "zero" un "bez cukura", ir veselībai kaitīgi.

RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Spāņu dietologi sarunā ar La Vanguardia nosauca par kļūdainu apgalvojumu, ka "ēst var visu, tikai ar mēra izjūtu", un uzskaitīja virkni produktu, kuri ir jāizslēdz no sava uztura, vēsta RIA Novosti.

Tā, ilgtermiņa un īstermiņa perspektīvā kaitējumu var radīt rafinēti milti, kuru dēļ notiek straujš glikozes līmeņa palielinājums un kritiens asinīs. Pēc Kastelonas "Gasma" skolas profesores, dietoloģes Pilaras Eskeras, sacītā, tas var veicināt diabēta attīstību.

"Graudaugu kultūru pārstrādes procesā atkritumos nonāk pārtikas šķiedra un citas uzturvielas, turklāt rafinētiem produktiem ir augsts glikēmiskais indekss, tādēļ tiem ir zemāka uzturvērtība," piebilst dietoloģe Marija Merino.

Tā, eksperti iesaka atteikties no rafinētiem miltiem un izvēlēties pilngraudu miltus.

Pēc dietologu sacītā, ieteicams izvairīties no desu izstrādājumiem, jo tie uz pusi sastāv no uztura bagātinātājiem, dzīvnieku un augu cietes un citām vielām.

Сэндвич и штангенциркуль - Sputnik Latvija
Dietoloģe izvērtēja pētījumu par produktiem aptaukošanās apkarošanai

Ieteicams atteikties no attaukotiem piena produktiem. Dietologi sniedz Hārvardas Universitātes zinātnieka Deivida Ludviga pētījuma rezultātus, saskaņā ar kuru piens un piena produkti ar zemu tauku saturu visbiežāk satur cukuru, un to uzturvērtība ir daudz zemāka.

Turklāt pat laiku pa laikam nav ieteicams lietot konditorejas izstrādājumus, uzkodas un pusfabrikātus, Produkti, uz kuru etiķetēm ir tādi uzraksti, kā "ar zemu kaloriju saturu", "zero" un "bez cukura", kā arī alkoholu un pārstrādātu gaļu.

Ziņu lente
0